AMEC FOSTER WHEELER – NOVOCHERKASSK, VENÄJÄ

Tehokasta ja laadukasta työmaavalvontaa minimoiduilla valvontakustannuksilla.

Kun Amec Foster Wheeler suunnitteli hankettaan Venäjälle tarve Fimpecin asiantuntijuudelle nousi jälleen esiin. Hanke oli erittäin merkittävä ja vaativa, sillä kyseessä oli yksi maailman suurimmista läpivirtauskattiloista, ja asennusvaiheen työmaavalvontaan tarvittaisiin kokenut asiantuntija huolehtimaan onnistuneesta lopputuloksesta. Asennuksen intensiiviseen työmaajakson aikana luotaisiin edellytykset prosessilaitteiden ja tekniikan toimivuudelle.

Neuvottelut aloitettiin hyvissä ajoin ja yhteisymmärrys saavutettiin nopeasti. Amec Foster Wheeler halusi Fimpecin mukaan hankkeen asennusvaiheeseen, sillä Fimpecin henkilöstöstä löytyy vankkaa kokemusta voimalaitosten asennusvalvonnasta. Työmaapäällikön roolissa olisi myös ensiarvoisen tärkeää kokemus venäläisestä työmaa- ja projektikulttuurista.

Fimpecin Timo-Pekka Aaltosella on yli 10 vuoden kokemus venäläisistä hankkeista. Hän puhuu sujuvasti venäjää ja ymmärtää venäläistä kulttuuria. Oli siis luontevaa, että Aaltonen muutti Novocherkasskiin valvomaan asennusvaiheen sujuvuutta.

- Kokemus ja osaaminen edesauttavat merkittävästi vaativassa toimintaympäristössä toimimista, Aaltonen kertoo.

Fimpecin rooli asennuksen yhteydessä oli advisor-tyyppinen. Aaltonen valvoi kauttaaltaan useaa eri osa-aluetta, kuten mekaanisen ja myös sähköisen instrumentoinnin peruskysymyksiä. Kyseinen toimintamalli mahdollisti tiiviin valvontaorganisaation, minimoiden samalla työn valvontakustannukset.

- Valvoin työn edistymistä ja laatua, venäläisten toimijoiden vastatessa itse asennusurakasta, Aaltonen jatkaa.

Fimpecillä ja Amec Foster Wheelerillä on pitkä historia yhteisistä hankkeista. Projekteja on toteutettu yhdessä Venäjän ja Baltian maiden lisäksi pohjoismaissa sekä ympäri Keski-Eurooppaa.

slide
slide

Tilaaja: Amec Foster Wheeler
Projektin kesto: 09/2012-09/2015
Paikka: Novocherkassk, Venäjä
Vastuu: Toimituksen työmaan johtaminen, asennustyömaanjohtaminen