ARKADIANKADUN KIINTEISTÖ – HELSINKI, SUOMI

Fimpecin toimiessa rakennuttamisen edunvalvojana tilaaja sai edellyttämäänsä kokemusta ja näkemystä hankkeen johtamiseen sekä suunnittelun ohjaukseen.

Pohjola Kiinteistösijoitus Oy halusi saneerata Arkadiankadulla sijaitsevan arvokiinteistönsä nykyaikaisiksi liikehuoneistoiksi. Fimpecin asiantuntemusta tarvittiin edistämään hanketta ja tukemaan Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n investointipäätöksiä.

Projekti on elänyt paljon hankkeen aikana, joten Fimpecin kokemus laajojen kokonaisuuksien ja muuttuvien tilanteiden hallinnasta on päässyt käyttöön. Saneerausta on tehty vaiheittain, ja lopulta saneeraustyö laajentui koko kiinteistöä koskevaksi. Kiinteistö on purettu sisältä kokonaan ja rakennettu uudestaan. Myös talotekniikka on uusittu täysin.

Fimpec tuli mukaan projektiin syksyllä 2014, kun saneeraushanketta alettiin suunnitella. Fimpecin vastuulla on ollut toimia rakennuttajan edunvalvojana, johtaa hanketta yleisesti ja ohjata suunnittelua. Fimpecin Sami Kaskela on toiminut toteutusorganisaation projektipäällikkönä. Kaskelalla on kokemusta laajojen teollisuushankkeiden johtamisesta, joten hän pystyi pitämään kokonaisuuden käsissään muuttuvissakin tilanteissa.

– Tärkeää oli ottaa huomioon tilaajan kiinteistösijoitustoiminnan erityisvaatimukset. Olemme tehneet paljon erilaisia laskelmia ja raportteja rakennuttajan investointipäätösten tueksi. Olemme pystyneet hyvin palvelemaan tilaajan tarpeita, iloitsee Sami Kaskela.

Kiinteistö on vanha, joten saneeraustyön edetessä on yllätyksiäkin tullut. Kiinteistöstä on paljastunut muun muassa haitta-aineita ja huonossa kunnossa olevia vanhoja järjestelmiä. Niihin on kuitenkin pystytty reagoimaan ja toteutus on saatu sujumaan.

–Tilaaja vuokraa tiloja eteenpäin, joten aikatauluissa pysyminen on ollut tärkeää, Kaskela kertoo. – Aikataulut on pidetty ja vuokralaiset ovat päässeet muuttamaan ajallaan. Heiltä on myös tullut palautetta, että tilat ovat toimivat ja viihtyisät.

Muuttuvista tilanteista huolimatta projekti on edennyt sujuvasti. Hanke valmistuu ajallaan syys-lokakuussa 2016, ja loputkin vuokralaiset pääsevät muuttamaan uusiin tiloihinsa.

slide
slide

Tilaaja: Pohjola Kiinteistösijoitus Oy
Projektin kesto: 10/2014 -
Paikka: Helsinki, Suomi
Vastuu: Rakennuttaminen ja valvonta