HELSINGIN KAUPUNGIN KIINTEISTÖVIRASTON TILAKESKUS/THE HELSINKI DISTILLING COMPANY – HELSINKI, SUOMI

Kokeneella projektinjohtamisella ainutlaatuinen hanke käynnistettiin nopeasti, suunniteltiin tehokkaasti toteutettavaksi ja aikataulutettiin onnistumaan

Helsingin Tukkutori oli solminut vuokrasopimuksen Helsinki Distilling Companyn (HDCO) kanssa Teurastamon alueelle, ja sitä myöten arvokas tislauslaitteisto oli tilattu Saksasta. Hankkeen käynnistymisessä sekä rahoituksen kanssa koettiin kuitenkin haasteita. Näin ollen Fimpecin Marko Mäkimartti liittyi mukaan hankkeeseen.

Alustavia suunnitelmia hankkeen toteuttamiseksi oli jo tehty ja ensisijaisesti apua toivottiin erityisesti rakennusvalvontaan. Pian kuitenkin todettiin, että hanke tarvitsisi myös projektipäällikön edistämään asioita. Fimpecin projektijohtomallin ja vankan kokemuksen ansiosta ensimmäisen vaiheen rakennustyöt voitiin aloittaa vain muutama viikko Fimpecin mukaantulon jälkeen.

– Työskentely Fimpecin kanssa oli helppoa ja tehokasta, HDCO:n Kai Kilpinen kertoo. – Yhteydenpito urakoitsijoihin toimi kätevästi, samoin tarjousten ja laskujen ennakkokäsittely vapautti aikaa muuhun työhön. Työmaan kaikki ongelmat saatiin myös ratkottua Fimpecin asiantuntemuksella.

Hankkeen ensimmäinen vaihe saatettiin päätökseen aikataulun mukaisesti elokuussa 2014, jolloin HDCO pääsi aloittamaan myös tislaustyöt. Asennusedellytykset tislauslaitteistolle luotiin jo rakennusvaiheessa. Fimpecin kokemus teollisuushankkeista oli jälleen etu, sillä tuotantolaitoksen toiminta voitiin käynnistää aikataulussaan. Hankkeen molemmat asiakastahot, Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus sekä HDCO, ovatkin olleet erittäin tyytyväisiä Fimpecin projektinjohtopalveluun. Onnistuminen HDCO:n hankkeessa poiki Teurastamon alueelle lisää työtä Tilakeskuksen kanssa.

– Fimpecin edustaja oli hyvin tavoitettavissa ja kävi heti toimeen. Lopputulos oli erinomainen ja tislaamosta saatiin sellainen kuin toivoimme, Kilpinen toteaa.

HDCO:n toimitilat sijaitsevat vanhassa lämpölaitoksessa. Rakennusta koskevat tarkat suojelumääräykset, joten hankkeen osapuolet toimivat aktiivisesti yhteistyössä museo- ja rakennusviranomaisten kanssa.

Ensimmäisen vaiheen valmistuttua kiinteistön hallinta siirtyi Tilakeskukselle, ja seuraavien vaiheiden projektipäälliköksi valikoitui Fimpecin Urho Kainulainen. Hankkeen toinen vaihe valmistui aikataulussa joulukuussa 2015. Kolmas, ja viimeinen, vaihe käynnistyi tammikuussa 2016 ja se valmistuu tulevaan kesäkauteen. Kiinteistöön tehdään tuotantotilojen lisäksi asiakasravintola sekä erillinen kabinetti asiakastilaisuuksia varten

slide
slide

Tilaaja: Helsingin kaupunki, tilakeskus/The Helsinki Distilling Company
Projektin kesto: 01/2014-
Paikka: Helsinki, Suomi
Vastuu: Rakennuttaminen, valvonta