KOTKAMILLS - KOTKA, SUOMI

Vastaamme rakennusurakoiden haasteisiin rohkeasti, se on osa ammattitaitoamme!

Kotkamillsin paperitehtaalla käynnistyi keväällä 2015 laaja hanke, jonka lopputuloksena tehtaan toinen hienopaperikoneista vaihdetaan kartonkikoneeksi. Parhaillaan käynnissä oleva hanke vaati onnistuakseen kokeneen teollisuuden rakennuttajakumppanin.

Fimpec on toiminut mukana hankkeessa alusta lähtien. Kokemus ja monipuoliset referenssit teollisuuden sektorilta vakuuttivat Kotkamillsillä. Fimpeciltä projektiin osallistui Jarno Rannikko, jolla on vankka kokemus muun muassa energiateollisuuden rakennuttamisen eri tehtävistä.

– Vastaamme rakennuttamisen eri vaiheista, kuten suunnittelun koordinoinnista, budjetoinnista, hankinnoista ja työmaatoiminnoista, Rannikko kuvaa Fimpecin osuutta. – Me Fimpecillä olemme tottuneet toimimaan teollisuusympäristössä. Tunnemme teollisuuskohteiden haasteet ja pystymme vastaamaan niihin.

Kotkamillsin tapauksessa oman haasteensa työhön tuo aikataulun lisäksi toiminnan jatkuvuuden varmistaminen.

- Samassa salissa on kaksi paperikonetta ja vaikka toinen vaihdetaan uuteen, tehtaan toiminta ei pysähdy toisen koneen osalta ollenkaan vaan käy häiriöttä koko projektin ajan, Rannikko kertoo. - Jos paperikone ei kävisi, tehtaan toiminta olisi täysin pysähdyksissä. Tuotannon täytyy siis pysyä käynnissä.

Varsinaiset rakennustyöt Kotkamillsillä käynnistyivät viime syyskuussa. Paperikoneen vaihto alkoi tammikuussa vanhan koneen purkutöillä. Konelinjan rakennustöiden jälkeen on vielä suoritettava hyvissä ajoin mekaniikan ja sähkötöiden testaukset sekä koneen koeajot. Uuden kartonkikoneen tuleekin olla käynnissä 18. kesäkuuta. Se on huomioitu alusta lähtien.

- Tiiviistä aikataulusta johtuen hanke on ollut myös suunnittelun sekä töiden koordinoinnin osalta haastava. Uuden konelinjan lisäksi vanhoja rakenteita on jouduttu vahvistamaan merkittävästi. Huomioiden projektin lyhyt kesto kaikki vaiheet tulee saada sovitettua oikeisiin hetkiin muiden samaan aikaan käynnissä olevien töiden kanssa, Rannikko kertaa projektin kulkua.

Urakoiden valinnassa sekä niiden aikatauluttamisessa on onnistuttu kuitenkin hyvin ja kiitosta saa myös kokenut työmaahenkilöstö.

slide
slide

Tilaaja: Kotkamills
Projektin kesto: 04/2015-06/2016
Paikka: Kotka, Suomi
Vastuu: Rakennuttaminen, työmaavalvonta

Lue lisää projektista Kotkamillsin sivuilta