Kemin biotuotetehdas on valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos ja Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,6 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas tulee toimimaan täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus tulee olemaan 250 prosenttia. Valmistuessaan tehdas tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua, energiaa sekä lukuisia muita biotuotteita.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksemme rakentamaan modernia fossiilitonta biotuotetehdasta Kemiin ja edellytämme heiltä sitoutumista projektin turvallisuus-, aikataulu- ja laatuvaatimuksiin. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Fimpec toimii näiden periaatteiden mukaisesti ja meillä on kaikki edellytykset toteuttaa yhteistyössä onnistunut teollinen suurprojekti Kemissä”, sanoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

”Kemin biotuotetehdas on viimeisintä teknologiaa hyödyntävä investointi, jonka laitetoimitukset perustuvat ympäristötehokkaimpiin ja kestävimpiin ratkaisuihin. Tämä toimeksianto vahvistaa merkittävästi Metsä Fibren ja Fimpecin välistä pitkäaikaista ja hedelmällistä yhteistyötä, jossa haetaan avoimesti uusia ja tehokkaita toimintatapoja. Asiantuntijamme tulevat toimimaan tiiviinä osana Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan toteutusorganisaatiota. Yhteistyömme Metsä Fibren kanssa on ollut merkittävässä osassa jo silloin, kun Fimpecin kasvutarinaa on kirjoitettu. Olemme todella tyytyväisiä ja otettuja, että tähän tarinaan voidaan nyt alkaa kirjoittamaan uusia sivuja”, sanoo Fimpecin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa.

Lisätietoja:

Pekka Salomaa, Hallituksen puheenjohtaja
pekka.salomaa@fimpec.fi, p. +358 40 066 5172

Mikko Turunen, Toimitusjohtaja
mikko.turunen@fimpec.fi, p. +358 40 844 7566

Metsä Fibre on maailman johtava biotuotteiden valmistaja. Yhtiö on maailman suurin markkinahavusellun tuottaja ja merkittävä toimija sahatavaran tuotannossa. Vuonna 2020 Metsä Fibren liikevaihto oli 2,2 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 1 300 henkilöä. Metsä Fibre on osa Metsä Groupia.

Fimpec on toimintastrategiansa mukaisesti kasvava ja projektinjohtopalveluita tuottava yli 80 asiantuntijan yritys, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli noin 10,2 miljoonaa euroa. Fimpecin tytäryhtiöt toimivat Uruguayssa, Saksassa ja Chilessä.