Rakennusinsinööri Mikko Turunen on kutsuttu Fimpec Oy:n toimitusjohtajaksi 1.10.2019 alkaen. Fimpecin palveluksessa Turunen on ollut 1.8.2018 lähtien, jolloin hän tuli yhtiöön Rakennuttaminen ja kiinteistökehitys -liiketoimintayksikön liiketoimintajohtajaksi.

Ennen Fimpeciä Turunen työskenteli Colliers International Finland Oy:ssä (aik. Ovenia Oy) vuodesta 2001 lähtien erilaisissa johtotehtävissä, viimeksi liiketoimintajohtajana. Ennen Oveniaa hän on työskennellyt rakennuttamistehtävissä Sato-Rakennuttajat Oy:ssä.

Fimpec Oy:n aikaisempi toimitusjohtaja Teppo Grén jatkaa yrityksen palveluksessa operatiivisena johtajana ja keskittyy jatkossa erityisesti projektien kustannushallinnan kehittämiseen.

– Minulla on kustannushallinnasta ja sen prosessien kehittämisestä pitkä kokemus, ja tarkoituksemme on laajentaa tämän sektorin palveluja. Turusen ottaessa vastuulleen toimitusjohtajan tehtävät pystyn keskittymään projektien kustannus- ja sopimushallinnan kehittämiseen täysipainoisesti ja myös siirtämään osaamistani eteenpäin yrityksessä, Grén toteaa.

Fimpec Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Salomaan mukaan nyt tapahtunut toimitusjohtajanimitys on luonteva osa yrityksen kehitystä.

– Tämä on jatkoa viime helmikuussa julkistetulle omistusjärjestelylle, jossa Fimpecin pääomistajaksi tuli suomalainen Smaragdus-konserni. Siitä lähtien olemme valmistelleet myös toimitusjohtajan vaihdosta yrityksen jatkuvuuden varmistamiseksi. Meillä oli onni löytää pätevä henkilö talon sisältä. Mikko Turunen on ehtinyt tutustumaan Fimpecin projektinjohtotoiminnassaan käytettäviin prosesseihin perusteellisesti ja osoittanut myös olevansa henkilö, joka pystyy viemään yritystä eteenpäin.

Mikko Turunen sanoo siirtyvänsä yrityksen toimitusjohtajaksi mielenkiintoisessa vaiheessa, jossa yrityksen liiketoiminta kasvaa ja palvelut monipuolistuvat. Hän sanoo Fimpecin tähtäävän merkittävään kasvuun lähivuosina ja yrityksen palkkaavan lisää työntekijöitä jo tämän vuoden puolella.

– Fimpecin kaltaiselle ketterälle ja hyvin verkostoituneelle toimijalle on kysyntää niin Suomessa kuin maailmalla. Vahvuutemme on oma erityinen tapamme toimia, joka perustuu jatkuvaan uudistumiseen ja osaamisen yhdistymiseen sekä asiakkaiden tuntemiseen ja hankekohtaisesti valittavaan projektinjohtomalliin, jossa asiakas osallistuu hankkeeseen haluamallaan tavalla.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mikko Turunen, Fimpec Oy, puh. 040 844 7566, mikko.turunen@fimpec.fi

Hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa, Fimpec Oy, puh 0400 665 172, pekka.salomaa@fimpec.fi