Tilaaja

Metsä Group

Laajuus

1 035 k-m²

Aikataulu

2017–2018

Vastuumme

Rakennuttaminen ja valvonta

Pro Nemus -vierailukeskus tarjoaa läpileikkauksen Metsä Group -konsernista ja sen toiminnasta elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla. Vierailukeskuksessa voi tehdä muun muassa virtuaalisia tehdaskierroksia, kokeilla hakkuukonesimulaattoria, tutustua lopputuotteisiin, innovaatioihin ja biotuotetehtaan ekosysteemiin.

Samalla vierailukeskus on rakennuksena hieno arkkitehtuurinen kokonaisuus, joka on rakennettu Metsä Groupin omista puutuotteista. Puu- ja vaneripintaa on näkyvillä sekä sisällä että ulkona, ja esimerkiksi rakennuksen runko on MetsäWoodin Kerto®LVL:ää. Vierailukeskus on saanut myös tunnustusta, sillä Keski-Suomen Rakennusinsinöörit – ja -arkkitehdit K-S RIA ry palkitsi sen vuoden 2018 esimerkillisenä rakennuskohteena.

Projekti vietiin lävitse tiukalla aikataululla. Hanke- ja toteutussuunnittelu tehtiin vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät syys–lokakuun 2017 taitteessa ja käyttöön Pro Nemus vihittiin 12.6.2018. Projekti toteutettiin jaettuina tavoitehintaurakoina.

Fimpec  Pro Nemus -hankkeessa

Fimpec vastasi Pro Nemus -projektin rakennuttamisesta. Yhtiö oli mukana hankesuunnittelussa, vastasi suunnittelun ohjauksesta ja hankintatoimesta sekä valvoi projektin toteutusta. Projektissa hyödynnettiin useiden Fimpecin asiantuntijoiden osaamista. 

 Kohde sisälsi paljon erikoissuunnittelua ja vaati uusia rakennusteknisiä ratkaisuja. Tämä johtui rakennuksen käyttötarkoituksesta. Muun muassa näyttelytekniikka ja sen vaatimukset täytyi ottaa rakentamisessa koko ajan huomioon. Kyseessä olikin erityinen ja kiinnostava projekti, joka saatiin kaikkien osapuolten hyvällä yhteistyöllä vietyä lävitse aikataulussa ja budjetissa pysyen. 

Lisää Pro Nemus -hankkeesta 

Juttu Pro Nemuksesta ja sen rakentamisesta >

Juttu Pro Nemuksen palkitsemisesta >

Pro Nemuksen verkkosivut >