Tilaaja

VRP Keski-Suomi Oy

Laajuus

-

Aikataulu

2017–2019

Vastuumme

LVIA- ja sähkötöiden valvonta

Jyväskylän keskustassa keskeisellä paikalla sijaitsevan Valtiontalon kunnostaminen käynnistyi pitkän odotuksen jälkeen syksyllä 2017, ja varsinaiset perusparannustyöt sisätiloissa alkoivat kesällä 2018. Remontissa rakennus palautetaan alkuperäisen tyylin mukaiseksi niin pitkälti kuin mahdollista, ja valmista pitäisi olla vuoden 2019 lopulla.  

Viimeiset kymmenen vuotta ennen korjaustöiden käynnistymistä tämä Alvar Aallon merkittäviin töihin laskettava rakennus oli käyttökiellossa romahtamisvaaran takia. Arvotalon kunnostaminen onkin ollut erityisen haastava kohde rakennuksen huonon kunnon ja suojelumääräysten takia. 

Talotekniikka Fimpecin vastuulla

Fimpec Oy on ollut Valtiontalon projektissa mukana esisuunnitteluvaiheesta lähtien talotekniikan osalta. Sen vastuulla on ollut muun muassa talotekniikan suunnittelun ja urakoinnin kilpailuttaminen sekä LVIA- ja sähkötöiden valvonta. 

Talotekniikan osalta suurin haaste on nykyaikaisen talotekniikan sovittaminen rakennukseen. Arvokkaisiin ja suojeltuihin tiloihin tämä pitää toteuttaa siten, ettei moderni tekniikka jää näkyviin. Lisää haastetta aiheuttavat rakenteita purettaessa esiin tulleet yllätykset. 

Projektin erityinen luonne on vaatinut valvojilta korkeatasoista ja monipuolista osaamista. Etua on ollut siitä, että Fimpecin talotekniikan asiantuntijoilla on pitkä kokemus niin talotekniikan rakentamisen kuin suunnittelunkin puolelta.