Ilkka Pihlainen tuli Fimpecille johtamaan projekteja

DI Ilkka Pihlainen on nimitetty projektijohtajaksi Fimpecille. Tehtävässään hän keskittyy suurten asiakasprojektien johtamiseen.

Fimpecin resurssit suurten hankkeiden johtamisessa vahvistuivat, kun Ilkka Pihlainen aloitti syyskuun alussa työt projektijohtajan tehtävässä. Samalla Fimpec sai lisää muun muassa energiatekniikkaan, bio- ja muihin kaasuihin sekä akkumateriaaleihin liittyvää osaamista Pihlaisen monipuolisen kokemuksen ansiosta.

Ilkka Pihlainen on valmistunut energiatekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta (nykyään osa Aalto-yliopistoa) vuonna 2007. Sitä ennen hän on suorittanut tradenomin tutkinnon kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Yli neljännesvuosisadan työurallaan Pihlainen on työskennellyt muun muassa Lemminkäisellä ja Wärtsilällä eri tehtävissä, Pöyry Groupissa projekti-insinöörinä, projektipäällikkönä ja yksikönjohtajana, FCG:llä liiketoimintayksikön johtajana, Veoliassa projektipäällikkönä ja Suomen Teollisuuden Energiapalvelut – STEP Oy:n projektissa suunnittelupäällikkönä. Pihlaisella on kokemusta myös oman yrityksen kautta tehdyistä projektinjohtopalveluista sekä konsultointi- ja suunnitteluprojekteista. Fimpecille hän siirtyi Stora Ensolta projektipäällikön tehtävistä, jossa hän vastasi akkumateriaalien tuotantoon liittyvistä CAPEX-projekteista.

”Keskeinen yhdistävä tekijä työurallani ovat olleet projektit. Minulla on niistä kokemusta eri rooleista ja eri vaiheista konsultoinnista luvitukseen, suunnitteluun, toteutukseen, käyttöönottoon ja luovutukseen asti. Tässä yhteydessä hyvin tutuiksi ovat tulleet esimerkiksi nykyään paljon käytetyt Owner’s Engineering ja EPCM-mallit”, Pihlainen summaa.

Hän jatkaa, että projektien johtaminen on myös juuri sitä työtä, jota hän haluaa tehdä tässä vaiheessa työuraansa. Siihen Fimpec tarjoaa Pihlaisen mukaan erinomaiset mahdollisuudet.

”Olen tulevista työtehtävistä innoissani. Fimpec on todella hyvämaineinen yritys, jonka toimintaa ja toimintatapoja tunnen entuudestaan ja tiedän senkin, että täällä on erittäin osaavaa henkilöstöä, jonka kanssa on hienoa päästä viemään projekteja lävitse. Itse uskon tuovani projekteihin hyvää ihmisten johtamista sekä kykyä reagoida ja ratkaista haasteita. Haluan saada asioita aikaiseksi, sekä tehdä työni niin hyvin kuin pystyn ja niin, että asiakas on tyytyväinen tulokseen.”

Liiketoimintajohtaja Harri Soininen toteaa Pihlaisen olevan henkilö, jossa yhdistyy monia Fimpecissä arvostettuja asioita.

”Ilkalla on vankka kokemus eri toimialojen rakennusprojekteista ja niiden johtamisesta, mutta myös syvällistä teknistä osaamista monilta Fimpecin painopistealueilta, kuten energiatekniikasta, uusista teknologioista, bio- ja muista kaasuista, akkumateriaaleista ja biometanolista. Lisäksi hänet tiedetään erinomaiseksi tiimityöskentelijäksi, jonka vahvuuksiin kuuluu kyky toimia projektin kaikkien eri osapuolten kanssa. Projekteissa Ilkka saa vahvan tuen muun muassa suunnittelun osalta, jossa toimivat niin suunnittelupäälliköt linjan puolelta kuin projekteihin erikseen nimettävät suunnittelualavetäjät.”

”Toivotan Ilkan lämpimästi tervetulleeksi Fimpecille!”

Lisätietoja

Harri Soininen

liiketoimintajohtaja

TEOLLISUUSSUUNNITTELU

harri.soininen@fimpec.com

+358 40 552 5814

Lue nämä seuraavaksi