Fimpec kulkee vetytalouden aallonharjalla
Yleiskatsaus
Vihreä vety (puhdas vety) ja sen jatkojalosteet ovat olennainen osa meneillään olevaa puhdasta siirtymää. Nyt vetytalouden rakentamisessa on edetty niin pitkälle, että ensimmäiset investointihankkeet ovat käynnissä – ja paljon lisää valmistelussa. Näiden hankkeiden kehittämiseen, suunnitteluun ja läpiviemiseen tarvitaan oikeanlaista osaamista. Se löytyy Fimpecistä.
Meillä on kokemusta vetytalouden hankkeista 2010-luvun alkupuolelta lähtien ja olemme mukana useissa vihreän vedyn edelläkävijähankkeissa. Siksi meillä on kokemukseen perustuvaa osaamista uusista teknologioista, kustannustietoutta ja kykyä viedä hankkeet lävitse onnistuneesti. Ymmärrämme ja osaamme ottaa huomioon myös koko vetyarvoketjun kokonaisuuden yksittäiselle hankkeelle tarjoamat mahdollisuudet ja vaatimukset.
Numeroita meistä
Vuodesta
2012
mukana edistämässä vedyn uutta tulemista.
Henkilöstöä yli
100
käytettävissä vetytalouden hankkeisiin.
Vetytalouden osa-alueet
Vedyn tuotanto
Vedyn tuotanto
Tunnemme vihreän vedyn tuotantoteknologian ja sen asettamat vaatimukset tuotantolaitoksille. Meillä on myös kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen perustuva näkemys koko vetyarvoketjusta. Sen ansiosta pystymme auttamaan asiakkaitamme sen ratkaisemisessa, miten juuri hänen projektissaan kannattaa ottaa huomioon energian hankinta, jatkojalosteiden valmistus ja syntyvän hukkalämmön hyödyntäminen.
Tuotantolaitoksen suunnittelun ja rakentamisen tarpeisiin pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaiset palvelut projektin ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Erityistä osaamista meillä on vetylaitosinvestoinnin hankinnoista päätelaitetilauksista rakentamisen hankintoihin. Toteutusvaiheessa pystymme tarjoamaan kaikki rakennuttamiseen ja valvontaan liittyvät palvelut.
Vedyn jatkojalosteet ja käyttö
Vedyn jatkojalosteet ja käyttö
Vihreän tai puhtaan vedyn valmistukseen liittyy kiinteästi se, miten ja missä tuotettava vety jatkojalostetaan. Lopputuotehan voi olla ammoniakkia, metaania tai metanolia, joita voidaan edelleen jatkojalostaa esimerkiksi sähköpolttoaineiksi tai ammoniakin osalta lannoitteiksi.
Tarjoamme tarvittaessa apua projektin kannalta parhaan vaihtoehdon löytämiseen sekä kokonaisvaltaisia palvelujamme jatkojalostuslaitosten suunnittelu- ja rakentamisvaiheisiin samalla tavalla kuin varsinaisten vedyn tuotantolaitosten kohdalla. Usein kyse on samasta kokonaisuudesta.
Vedyn tuotannon jatkojalosteiksi voi laskea myös sivutuotteena syntyvän lämmön hyödyntämisen kaukolämpönä (power to heat) tai energian varastoinnin sähköakkuihin. Molemmat ovat alueita, joista Fimpecillä on koeteltua osaamista sekä suunnittelun että rakennuttamisen puolella.
Ota yhteyttä
Vetyinfrastruktuuri
Vetyinfrastruktuuri
Infrarakennuttaminen on yksi Fimpecin osaamisalueista, jossa olemme keskittyneet erityisesti haastaviin taitorakenteisiin. Siten pystymme palvelemaan laajasti vetyinfrastruktuuriin liittyvissä tarpeissa. Osaamistamme ovat esimerkiksi vedyn vastaanottoasemien ja jakeluasemien, putkistojen ja varastojen suunnitteluttaminen, suunnittelu sekä rakennuttamis- ja valvontatehtävät.
Ota yhteyttä
Jorma Paananen
liiketoimintajohtaja, puhdas energia ja infra
PROJEKTIJOHTOPALVELUT
+358 400 347 373
Miksi FImpec
Hallitsemme koko vihreän vedyn arvoketjun
Vetytaloudessa ei ole kyse pelkästään vedyn tuottamisesta, vaan vetyarvoketjusta, johon kuuluu vihreän energian tuotanto, varsinaiset vetylaitokset, vetytalouden infra ja vedyn jatkojalosteet. Fimpecissä hallitsemme tämän kokonaisuuden alusta loppuun. Meillä on käytännön kokemusta niin tuuli- ja aurinkovoimahankkeista kuin vihreän vedyn ja sen jatkojalosteiden tuotantolaitosten investoinneista.
Kokemuksemme ja osaamisemme ansiosta meillä on kyky tarjota vetytalouden rakentamiseen kokonaisvaltaisia palveluja. Ne kattavat hankekehityksen, suunnittelun ja/tai suunnittelun ohjauksen, vetytalouden hankkeissa erityistä osaamista vaativat hankinnat, aikataulutuksen sekä rakennuttamisen, asennusjohtamisen, eri vaiheiden rakennustekniset valvontatehtävät, HSE-palvelut ja komissioinnin / käyttöönoton.
Vetytalouden palvelumme
Esimerkkejä onnistumisista
Power-to-X-hankkeet
Vihreän vedyn ja power-to-X hankekehityksen tekniset konsulttipalvelut Nordic Ren-Gas Oy:n ensimmäisten hankkeiden toteuttavuussuunnitteluun.
Vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitos
Projektin hankinnat, aikataulusuunnittelu, työmaavalvonta ja HSEQ-asiat.
Vetylaitos
Mekaaninen-, sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnittelu.
Kirjoituksia aiheesta
Jakso 9: Yhteistyöllä vetytaloudesta Suomelle kestävää kilpailukykyä
Vieraana Gasgridin vetykehityksen johtaja Sara Kärki. Kumppanit-podcastin kauden 2024 ensimmäisessä jaksossa tartutaan huippuajankohtaiseen aiheeseen eli vetytalouteen. Hostaaja Maiju Hirvikallion kanssa Suomellekin erittäin tärkeästä asiasta on keskustelemassa kaasun siirtoverkkoyhtiön Gasgridin visionäärinen vetykehityksen johtaja ja European Hydrogen Backbone (EHB) -ryhmän puheenjohtaja Sara Kärki. Mukana on myös Fimpecin liikkeenjohdon konsultoinnin vetyasiantuntija DI Julius Stenius, jonka arkipäivää ovat vetyprojektien […]
Jakso 3: Mihin on matkalla vetytalous Suomessa?
Vieraana vetytaloutta Suomeen rakentava P2X Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Herkko Plit.
Ota meihin yhteyttä
Jorma Paananen
liiketoimintajohtaja, puhdas energia ja infra
PROJEKTIJOHTOPALVELUT
+358 400 347 373