Fimpec kulkee vetytalouden aallonharjalla

Yleiskatsaus

Vihreä vety (puhdas vety) ja sen jatkojalosteet ovat olennainen osa meneillään olevaa puhdasta siirtymää. Nyt vetytalouden rakentamisessa on edetty niin pitkälle, että ensimmäiset investointihankkeet ovat käynnissä – ja paljon lisää valmistelussa. Näiden hankkeiden kehittämiseen, suunnitteluun ja läpiviemiseen tarvitaan oikeanlaista osaamista. Se löytyy Fimpecistä.

Meillä on kokemusta vetytalouden hankkeista 2010-luvun alkupuolelta lähtien ja olemme mukana useissa vihreän vedyn edelläkävijähankkeissa. Siksi meillä on kokemukseen perustuvaa osaamista uusista teknologioista, kustannustietoutta ja kykyä viedä hankkeet lävitse onnistuneesti. Ymmärrämme ja osaamme ottaa huomioon myös koko vetyarvoketjun kokonaisuuden yksittäiselle hankkeelle tarjoamat mahdollisuudet ja vaatimukset.

Numeroita meistä

Vuodesta

2012

mukana edistämässä vedyn uutta tulemista.

Henkilöstöä yli

100

käytettävissä vetytalouden hankkeisiin.

Miksi FImpec

Hallitsemme koko vihreän vedyn arvoketjun

Vetytaloudessa ei ole kyse pelkästään vedyn tuottamisesta, vaan vetyarvoketjusta, johon kuuluu vihreän energian tuotanto, varsinaiset vetylaitokset, vetytalouden infra ja vedyn jatkojalosteet. Fimpecissä hallitsemme tämän kokonaisuuden alusta loppuun. Meillä on käytännön kokemusta niin tuuli- ja aurinkovoimahankkeista kuin vihreän vedyn ja sen jatkojalosteiden tuotantolaitosten investoinneista.

Kokemuksemme ja osaamisemme ansiosta meillä on kyky tarjota vetytalouden rakentamiseen kokonaisvaltaisia palveluja. Ne kattavat hankekehityksen, suunnittelun ja/tai suunnittelun ohjauksen, vetytalouden hankkeissa erityistä osaamista vaativat hankinnat, aikataulutuksen sekä rakennuttamisen, asennusjohtamisen, eri vaiheiden rakennustekniset valvontatehtävät, HSE-palvelut ja komissioinnin / käyttöönoton.

Vetytalouden palvelumme

Esimerkkejä onnistumisista

Power-to-X-hankkeet

Vihreän vedyn ja power-to-X hankekehityksen tekniset konsulttipalvelut Nordic Ren-Gas Oy:n ensimmäisten hankkeiden toteuttavuussuunnitteluun.

2022- Suomi Lue referenssi

Vetylaitos

Mekaaninen-, sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnittelu.

2014-2016 Suomi

Kirjoituksia aiheesta

Jakso 9: Yhteis­työllä vetyta­loudesta Suomelle kestävää kilpailu­kykyä

Vieraana Gasgridin vetykehityksen johtaja Sara Kärki. Kumppanit-podcastin kauden 2024 ensimmäisessä jaksossa tartutaan huippuajankohtaiseen aiheeseen eli vetytalouteen. Hostaaja Maiju Hirvikallion kanssa Suomellekin erittäin tärkeästä asiasta on keskustelemassa kaasun siirtoverkkoyhtiön Gasgridin visionäärinen vetykehityksen johtaja ja European Hydrogen Backbone (EHB) -ryhmän puheenjohtaja Sara Kärki. Mukana on myös Fimpecin liikkeenjohdon konsultoinnin vetyasiantuntija DI Julius Stenius, jonka arkipäivää ovat vetyprojektien […]

Ota meihin yhteyttä

Jorma Paananen

liiketoimintajohtaja, puhdas energia ja infra

PROJEKTIJOHTOPALVELUT

jorma.paananen@fimpec.com

+358 400 347 373

Sami Nissinen

liiketoimintajohtaja

ENERGIAPALVELUT

sami.nissinen@fimpec.com

+358 40 348 5401