Jakso 13: Näin voidaan vähentää liikenteen päästöjä

Vieraana Nordic Ren-Gasin toimitusjohtaja Saara Kujala.

Liikenne on merkittävä päästöjen aiheuttaja, mutta liikenteen päästöjen vähentäminen on osoittautunut vaikeaksi. Sähköautot ovat osa ratkaisua, mutta suoraan sähköistämiseen perustuvat ratkaisut eivät ainakaan vielä sovellu raskaan liikenteeseen, meriliikenteen tai ilmailun tarpeisiin. Tepsiviä keinoja haasteen selättämiseen on kuitenkin olemassa. Niistä Maiju Hirvikallion kanssa on keskustelemassa hankekehitysyhtiö Nordic Ren-Gasin toimitusjohtaja Saara Kujala, jolla selkeä visio puhtaammasta energiajärjestelmästä ja päästöttömästä liikenteestä.

Luvassa on mielenkiintoisia ja näkemyksellisiä ajatuksia henkilöltä, jolla on 15 vuoden kokemus kansainvälisten energia-alan projektien ja liiketoiminnan kehittämisestä. Rakennuttamisen ja projektijohdon näkökulmaa keskusteluun tuo Fimpecin liiketoimintajohtaja Jorma Paananen, jolla on vahva kokemus puhtaan energiantuotannon ja vetytalouden hankkeista.

Erityisesti keskustelussa nousee esiin puhtaan vedyn jatkojaloste e-metaani: mitä se on, miten sitä tehdään ja missä sitä voidaan käyttää. Samoin selviää se, mihin perustuu Ren-Gasin vahva luottamus puhtaisiin polttoaineisiin ja siihen, miksi juuri Suomi on oikea paikka valmistaa niitä. Sekin jaksossa paljastuu, mikä sai Saara Kujalan kiinnostumaan aikanaan puhtaista polttoaineista, ja myös jalkapallo mainitaan, mutta miksi?

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi