Jakso 1: Tahtituotantoa teollisuuden rakennus­hankkeisiin!

Vieraana tahtituotantoa Suomen rakennusalalle tuonut DI Aleksi Heinonen Visonista.

Kumppanit-podcastin ensimmäisessä jaksossa käsittelyssä on tahtituotanto ja sen sopivuus teollisuuden rakennushankkeisiin. Maiju Hirvikallio etsii yhdessä Visonin osakkaan Aleksi Heinosen ja Fimpecin suunnittelu- ja rakennuspäällikkö Eelon Lappalaisen kanssa vastauksia siihen, mistä tahtituotannossa on oikein kyse, mitä hyötyä se tuo rakentamiseen ja miksi tuotantomallia ei käytetä teollisuuden rakennushankkeissa?

Aleksi Heinonen on mielenkiintoinen henkilö, diplomi-insinööri, joka on opiskellut Kauppakorkeassa, Tadeteollisessa ja Teknillisessä korkeakoulussa. Käänteentekemä kokemus nykyiselle Visonin osakkaalle oli olla ratkaisemassa risteilylaivojen telakointien aikataulu- ja laatuongelmia Saksassa Nokia-vuosien jälkeen. Apuna oli tahtituotanto, josta hän vakuuttui ja toi tuotantomallin Suomen rakennusalalle. Kyseessä on siis juuri oikea henkilö avaamaan tätä rakennusalan trendiä sekä heille, joille tuotantomalli on vielä tuntematon, että siihen jo perehtyneille.

Heinosen ja podcastia hostaavan Maiju Hirvikallion lisäksi mukana keskustelussa on Fimpecin suuunnittelu- ja rakennuspäällikkö Eelon Lappalainen, joka on myös Aalto-yliopiston väitöskirjatutkija. Lappalainen tunnetaan tahtituotannon taustalla olevan Lean-ajattelun innokkaana puolestapuhujana.

Molemmat vieraat tiedetään inspiroiviksi puhujiksi, joilla on näkemystä ja kyky kertoa monimutkaisistakin asioista ymmärrettävästi ja innostavasti. Siten tarjolla on mielenkiintoinen matka tahtituotantoon: mitä se tarkoittaa rakentamisessa, mitkä ovat sen hyödyt, miksi sitä ei juuri käytetä teollisuuden rakennushankkeissa ja mitä sen käyttöönotto siellä edellyttäisi?

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi