Jakso 4: Tekoälylle on tilausta rakennus­työmaalla

Vieraana tekniikan tohtori, Admicom Oyj:n Head of AI Jukka Ala-Mutka.

Tekoäly kehittyy isoin harppauksin. Joko sitä voisi hyödyntää rakennustyömaan johtamisessa? Näkymiä tulevaisuuden kiehtoviin näkymiin avaavat tässä Kumppanit-podcastin jaksossa Maiju Hirvikallion kanssa tekoälyn pioneerina ja ajatusjohtajana tunnettu Jukka Ala-Mutka, joka on myös viittä vaille valmis rakennusmestari sekä Fimpecin suunnittelu- ja rakennuspäällikkö Eelon Lappalainen.

Rakentaminen on johtamisen näkökulmasta haastavaa toimintaa. Rakennustyömaalla tehdään hyvin moninaisia asioita, yllätyksiä ja muutoksia tapahtuu jatkuvasti, mutta samalla aikatauluista ja laadusta pitäisi pystyä pitämään kiinni. Jos työkseen tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia rakentamisessa tutkivaa tunnettua ajatusjohtajaa Jukka Ala-Mutkaa on uskominen, nyt on tultu vaiheeseen, jossa tekoäly voi tarjota tähän apua.

Sovellusmahdollisuuksia löytyy vaikka kuinka paljon – työturvallisuus, tarpeettoman liikkumisen minimointi, monikansallisen rakennustyömaan kieliviidakon hallitseminen, aikataulujen suunnittelu jne. Ensin pitäisi kuitenkin saada kunnon opetusmateriaalia tekoälylle ja se tarkoittaisi muun muassa ruutuvihkojen siirtämistä eläkkeelle päivittäisessä työssä.

Kuuntele Jukan, Eelonin ja Maijun insipiroiva keskustelu tekoälystä, rakentamisesta ja siitä miten muistin varassa tapahtuvaa toimintaa pitäisi vähentää.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi