Jakso 3: Mihin on matkalla vetytalous Suomessa?

Vieraana vetytaloutta Suomeen rakentava P2X Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Herkko Plit.

Vetytalous tarjoaa Suomelle valtaisia mahdollisuuksia, mutta mikä on tilanne tällä hetkellä ja mitä pitäisi tehdä, jotta vetybuumi saataisiin käyntiin laajassa mitassa. Perusteltuja vastauksia näihin kysymyksiin tarjoavat Kumppanit-podcastissa Maiju Hirvikallion vieraana näkemyksellinen ja innovatiivinen huippujohtaja, vetytalouden puolestapuhuja Herkko Plit sekä Fimpec Consultingin Green Transition & Sustainability vastuualueen päällikkö Kreetta Manninen.

Herkko Plitin P2X Solutions -edelläkävijäyhtiö rakentaa parhaillaan Harjavaltaan Suomen ensimmäistä teollisen mittakaavan uusiutuvan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitosta. Aikaisemmin TVO:lla, Fortumilla, TEM:ssä ja Euroopan komissiossa työskennellyt sekä Baltic Connector Oy:n toimitusjohtajana toimineella Plitillä on vahva näkemys siitä, että vetytalous on tulossa ja sillä on potentiaalia muodostua Suomen uudeksi taloudelliseksi kivijalaksi

Kumppanit-podcast tarjoaa kuulijoille siten mielenkiintoista keskustelua ja syvälliseen tietoon perustuvia ajatuksia siitä, mikä on vetymarkkinan nykytilanne Suomessa, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia siinä piilee ja millaisia tulevaisuudennäkymiä vetytalous meille tarjoaa? Herkon kanssa tulevaa energiamarkkinaa hahmottelee Fimpecin Kreetta Manninen, vihreän siirtymän ja vastuullisuuden puolestapuhuja, jolla on mittava kokemus energiakonsultoinnista.

Kuten Herkko podcastissa toteaa, kyse ei ole siitä tuleeko vetytalous, vaan siitä kuinka kauan kestää, että se syntyy isossa mittakaavassa. Kumppanit-podcastia kuuntelemalla selviää, miksi näin on.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi