Jakso 7: Tekeekö hiili­dioksidin talteen­otto Suomesta hiili­neutraalin?

Vieraana ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Suomen hallitus on nimennyt hiilidioksidin talteenoton yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi teollisuuden päästövähennyskeinona. Kumppanit-podcastin seitsemännessä jaksossa tämä merkitykseensä nähden varsin vähälle huomiolle jäänyt aihe nostetaan esiin ja käydään perusteellisesti läpi ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen kanssa. Keskustelussa mukana on myös DI Eelis Lähdemäki, joka tekee Fimpecissä teknis-taloudellisia selvityksiä hiilidioksidin talteenoton mahdollisuuksista sekä tietenkin podcastia hostaava Maiju Hirvikallio.

Tarjolla on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen sukellus hiilidioksidin talteenottoon – mitä se tarkoittaa ja mitä mahdollisuuksia avaa. Myös energia-asioista hallituksessa vastaavaa Kai Mykkänen käy Eeliksen ja Maijun kanssa läpi sitä, miksi hiilidioksidin talteenotto tarjoaa nimenomaan Suomelle mahdollisuuksia päästöjen vähentämiseen, mikä on sen rooli matkalla kohti hiilineutraalia Suomea sekä miten hallitus aikoo edistää talteenoton ja hiilidioksidin jatkokäytön kehittymistä kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Termeinä esiin nousevat muun muassa biogeeninen hiilidioksidi ja negatiivinen päästö, jotka saattavat olla monille varsin outoja, vaikka niin ei pitäisi olla. Kyse on asioista, jotka voivat ratkaista, miten Suomi onnistuu matkalla kohti hiilineutraaliutta. Podcastissa paljastuu myös se, miten oman nuoruuden aikaiset ympäristöuhat saivat Mykkäsen kiinnostumaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi