Jakso 8: Näin kauko­lämmöstä tulee hiili­negatii­vista

Vieraana Tampereen Energian energiamarkkinoista vastaava johtaja Jukka Joronen.

Tampereen Energia on linjannut, että vuoteen 2030 mennessä kaikki sen myymä energia on hiilineutraalia ja vuonna 2040 se on hiilinegatiivista. Oikea henkilö kertomaan, miten tähän tavoitteeseen päästään ja mitä se vaatii energiayhtiöltä, on Tampereen Energian energiamarkkinoista vastaava johtajaJukka Joronen, joka on Kumppanit-podcastin kahdeksannessa ja tuotantokauden viimeisessä jaksossa Maiju Hirvikallion vieraana. Paikalla on myös Fimpecin energialiiketoiminnan operatiivinen johtaja Sami Nissinen, joka auttaa työkseen asiakkaitaan energiamurroksessa.

Ennen kaikkea kaukolämmöstä elävän energiayhtiön tavoite hiilinegatiivisuudesta tuntuu kovalta, mutta Jukkaa kuuntelemalla vakuuttuu, ettei se ole lainkaan mahdotonta. Podcastissa käydään läpi askeleet, joilla Tampereen Energia etenee ensin vähäpäästöiseen, sitten hiilineutraaliin ja lopulta hiilinegatiiviseen kaukolämpöön. Keinovalikoimasta löytyvät sähkökattilat, lämpövarastot, hukkalämmön hyödyntäminen, biogeenisen hiilidioksidin talteenotto sekä rohkeutta tehdä tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja.

Pelkästään Tampereelle keskustelussa ei sentään jäädä, vaan kotimaisen energiantuotannon tilannetta sekä sen haasteita ja mahdollisuuksia analysoidaan laajemminkin. Esiin nousee myös vetytalous. Voisiko vihreän vedyn tuotannon ja kaukolämmön yhdistämisestä tulla uusi CHP?

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi