Työharjoittelu Fimpecillä on tuonut Emilia Timoselle itsevarmuutta, uusia oppeja ja monipuolisia kokemuksia

Fimpecin suunnitteluharjoittelija Emilia Timonen on päässyt harjoittelussaan tekemään käytännössä niitä rakennustekniikan työtehtäviä, joita opiskelee. Samalla taidot ovat kehittyneet ja itsevarmuus on kasvanut.

Opiskelen rakennustekniikan insinööriksi Xamkissa Kotkassa ja olen suuntautunut suunnittelun alalle. Rakentaminen on pitkään kiinnostanut minua ja tiedän, että alalla työllistyy hyvin. Opintojen aikana mielenkiintoni suunnittelua kohtaan on kuitenkin vain kasvanut.

Suunnittelu kiinnostaa minua erityisesti siksi, kun tiedän, että siitä tulee lopuksi jotain konkreettista ja pääsen itse miettimään, mikä olisi paras vaihtoehto missäkin työn vaiheessa. Suunnittelussa pääsen näkemään lopputuloksen, omien kätten jäljen.

Fimpecillä työskentelen rakennussuunnittelun ja teknisen laskennan yksikössä. Erityisesti kuluvana kesänä olen päässyt tekemään käytännössä niitä suunnittelutehtäviä, joita opiskelen. Olen suunnitellut viime ja tämän kesän aikana teräsrakenteita ja hoitotasoja sekä tehnyt perustussuunnittelua ja anturan mitoitusta. Toisena harjoittelukesänä työtehtävät ovat myös monipuolisempia, mikä on ollut motivoivaa. Olen siis päässyt kehittymään ja tuntuu kivalta, kun Fimpecillä luotetaan omaan tekemiseen. Opin viime kesänä paljon ja olenkin tänä kesänä päässyt hyödyntämään sieltä tulleita oppeja.

Paluu viime kesän jälkeen Fimpecille oli minulle luontevaa. Hain tänne uudestaan, koska työnkuva oli mielekäs ja työkaverit olivat mukavia. Tuntui hyvältä palata takaisin, en ole katunut ollenkaan!

Kesällä 2020 CTS Engtec, joka nykyään tunnetaan Fimpecinä, löytyi luokkakaverini kautta. Kun hän kertoi CTS Engtecistä, kiinnostuin siitä heti. Lähetin työhakemuksen ja sainkin nopeasti vastauksen. Opiskelijana kun hakee töitä, niin törmää monesti siihen tilanteeseen, että työnantajat eivät vastaa ollenkaan tai tulee vain automaattinen vastaus. CTS Engteciltä vastaus tuli kuitenkin tosi nopeasti ja pääsin nopeasti haastatteluun ja lopuksi töihinkin! Olen todella tyytyväinen rekrytointiprosessiin, koska kaikki sujui jouhevasti ja vaivattomasti.

Monipuolisia työtehtäviä ja itsevarmuutta työhön

Yksi harjoitteluni kohokohdista on ollut käynti UPM Kymin tehtaalla. Siellä pääsin näkemään käytännössä kaksi paikkaa, joihin tein suunnittelutyötä. Toiseen paikkaan suunnittelin nostokiskon ja toiseen aloitin suunnittelemaan hoitotasoa.

Oli kiva päästä näkemään miltä paikat näyttävät ”tosielämässä”, se auttaa hahmottamaan paremmin muun muassa etäisyyksiä. Ja tehdasympäristö on muutenkin mielenkiintoinen. Kokonaisuudessaan käynti UPM:llä oli hyvä kokemus. Kun ilmoitin, että olen kiinnostunut käymään siellä, oli kiva huomata, että se otettiin huomioon ja käynti toteutettiin nopeasti.

Olen päässyt muutenkin tekemään Fimpecillä töitä tosi monipuolisesti, välillä pienempiä hommia ja välillä laajempia kokonaisuuksia. Jokainen projekti ja tehtävä on erilainen, mikä pitää työn mielenkiintoisena. Olen oppinut näiden kahden kesän aikana oikeastaan paljon enemmän mitä opintojen aikana. Nyt on päässyt tekemään käytännössä niitä asioita, mitä opinnoissa käydään läpi vain teoriassa.

Itsevarmuuskin on kasvanut, koska täällä harjoittelijaa kuunnellaan. Tehdaskäyntikin toteutui nopeasti, kun ilmoitin, että olen kiinnostunut. Fimpecillä harjoittelijaltakin kysytään mielipidettä ja apua, täällä on todella mukava olla. Niin sanottu harjoittelijastatus ei ole vaikuttanut muiden työntekijöiden suhtautumiseen, ja työilmapiiri on muutenkin positiivinen ja hauska.

Fimpecillä on työntekijän hyvä olla

Fimpec on työnantajana hyvä ja joustava. Esihenkilöille uskaltaa kertoa mielipiteitä ja heiltä uskaltaa kysyä asioita. Kaikki on ollut vaivatonta harjoittelupaikan hakemisesta lähtien. Koen, että toiminta Fimpecillä on avointa, kommunikaatio työntekijöiden välillä on nopeaa, unohtamatta rentoutta ja huumoria.

Olen suositellut Fimpeciä myös opiskelukavereille ja olen saanutkin tämän kesän tehdä töitä luokkalaisen kanssa, joka pääsi Fimpecille harjoitteluun. Jatkaisin myös työskentelyä Fimpecillä mielelläni. Nämä työt kiinnostavat minua jatkossakin ja haluaisin nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan Fimpecille.

Haluan korostaa, että jos Fimpec kiinnostaa niin kannattaa hakea, koska täällä ollaan aidosti kiinnostuneita harjoittelijoista ja heidän työstään. Täältä ei tule mitään automaattivastauksia, vaan asiat hoituvat joustavasti ja nopeasti. En halua kuulostaa kliseiseltä, kun sanon, että Fimpec on hyvä työpaikka, koska sitä se oikeasti on. Tällä on aidosti mukavaa, kaikki on sujunut vaivattomasti, työyhteistä on rento ja positiivinen ja mikä tärkeintä, täällä pääsee tekemään oikeasti mielenkiintoisia hommia.

Lue nämä seuraavaksi