Fimpec laajentaa mineraaleihin ja akkukemi­kaaleihin ostamalla Chemitec Consulting Oy:n liiketoiminnan

Fimpec on ostanut 2.12.2022 espoolaisen insinööritoimisto Chemitec Consulting Oy:n liiketoiminnan. Kauppa vahvistaa Fimpecin kansainvälistymistä ja laajentaa osaamista mineraalien prosessointiin ja akkukemikaaleihin.

Chemitec Consulting Oy on vuonna 1986 perustettu konsultointi- ja suunnittelupalveluita tarjoava insinööritoimisto, joka on erikoistunut kemiantekniikkaan, prosessisuunnitteluun, energiateollisuuteen, ympäristötekniikkaan sekä mineraalien prosessointiin. Yrityksen palveluksessa työskentelee seitsemän henkilöä, jotka ovat viittä eri kansallisuutta.

”Nyt toteutuneella kaupalla vahvistamme Fimpecin kansainvälistymistä. Chemitec on jo hyvin kansainvälisesti toimiva yritys ja sen liiketoiminnan ostaminen sopii hyvin kansainvälistymisstrategiaamme”, Fimpec Groupin toimitusjohtaja Jukka Nieminen sanoo.

”Kyseessä on korkean osaamisen yhtiö, joka myös laajentaa toimintaamme uusille alueille.  Kaupalla saamme aivan uutta osaamista ja jalansijaa mineraalien prosessointiin ja kemianteollisuuden puolelle sekä vahvistamme kasvussa olevaa energiatoimialaamme”, Fimpecin kehitysjohtaja Frans Jokinen jatkaa.

Chemitecin kaikki käynnissä olevat asiakastoimeksiannot ja sopimukset jatkuvat kaupan toteutumisen jälkeen normaalisti. Samalla Chemitecin asiakkaille tulevat tarjolle Fimpecin projektinjohto- ja suunnittelupalvelut. Liiketoimintakaupan myötä Fimpec Nodeen siirtyy kuusi työntekijää. Chemitecin toimitusjohtaja Luis Rudolphy tullaan nimittämään Fimpec-konsernin kansainvälisen myynnin johtotehtäviin.

”Meille kyseessä oli seuraavan askeleen ottaminen. Fimpecissä pääsemme osaksi suurempaa konsernia, mikä mahdollistaa osallistumisen suurempiin toimeksiantoihin ja hyödyntää osaamistamme niissä. Nyt tehty kauppa tarjoaa selkänojaa kansainväliseen kasvuun”, Rudolphy arvioi.

(Kuvassa vasemmalta Frans Jokinen ja Ana Reinbold Fimpecistä, Luis Rudolphy, Erlin Sapei, Pelin Altinkaya ja Michael Haas Chemitecistä sekä Carolina Blanco ja Saurabh Dwivedi Fimpecistä.)

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Frans Jokinen, Fimpec
p. 045 359 4828, frans.jokinen(at)fimpec.com

Toimitusjohtaja Luis Rudolphy, Chemitec Consulting Oy
p. 040 197 2323, luis.rudolphy(at)chemitec.fi

—————————————————————

Chemitec Consulting Oy on kemiantekniikkaan, prosessinsuunnitteluun, energiateollisuuteen ja ympäristötekniikkaan erikoistunut insinööritoimisto, joka tarjoaa konsultointi- ja suunnittelupalveluita minkä tahansa kokoluokan projekteihin. Yhtiön liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja sen kansainvälisessä tiimissä työskentelee 7 henkilöä.

Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 30,3 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 350 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

Lue nämä seuraavaksi