Fimpec panostaa akkuarvo­ketjuun ja kriittisiin mineraaleihin, Sami Ström uuden liiketoiminta­yksikön johtajaksi

Fimpec on perustanut uuden Batteries and Critical Minerals (FBCM) liiketoimintayksikön. Se kehittää ja tarjoaa palveluita kaivannaisteollisuuden ja mineraalien jatkojalostuksen tarpeisiin. Uuden yksikön liiketoimintajohtajaksi on nimitetty Sami Ström.

Fimpec panostaa strategiansa mukaisesti nopeasti kehittyvän akkuarvoketjun markkinaan. Konkreettinen toimenpide on akkuarvoketjuun ja kriittisiin mineraaleihin liittyvän liiketoiminnan kokoaminen omaksi liiketoimintayksiköksi, jonka toiminta on käynnistynyt tammikuussa 2024. Batteries and Critical Minerals (Akut ja kriittiset mineraalit) tarjoaa kaivannaisteollisuudelle ja sen tuotteiden jatkojalostukselle kattavia palveluja.

”Kyseessä on nopeasti kehittyvä markkina, johon olemme päättäneet panostaa. Maailman sähköistyminen kasvattaa akkuarvoketjuun liittyvää toimintaa tulevaisuudessa merkittävästi. Tässä kehityksessä haluamme olla mukana ja tuoda siihen mukaan oman osaamisemme. Vahvuutemme on prosessin syväosaaminen sekä monipuolinen kokemus erilaisten- ja kokoisten hankkeiden toteutuksista”, liiketoimintajohtaja Sami Ström taustoittaa.

Hän jatkaa, että Fimpec pystyy tarjoamaan alalle laajan palvelukokonaisuuden alkaen konseptiselvityksistä ja esisuunnittelusta toteutus- ja ylläpitosuunnitteluun sekä hankkeen toteutusvaiheessa rakennuttamisen ja valvonnan palveluihin. Uuden liiketoimintayksikön osaamista täydentävät laajasti Fimpec Engineeringin ja Fimpec PMO:n palvelut.

Akkuarvoketjuun ja kaivannaisteollisuuteen liittyvää osaamista ja kokemusta Fimpecissä on jo tällä hetkellä läpiviedyistä kaivosteollisuuden suunnittelu- ja projektinjohtohankkeista. Useita alan asiantuntijoita Fimpecin palvelukseen siirtyi Chemitec-yritysoston yhteydessä vuonna 2022.

”Lisäksi olemme aloittaneet rekrytoinnit ja käytössämme on myös laajan yhteistyöverkostomme osaaminen. Tahtotilamme on kasvaa vahvasti ja nopeasti, sillä kysyntä tämän alueen palveluille on kovaa ja haluamme vastata siihen”, Ström toteaa.

Sami Ström on pitkän linjan fimpecläinen

Batteries and Critical Mineralsin liiketoimintajohtaja Sami Ström on työskennellyt Fimpecillä vuodesta 2002 lähtien. Hänellä on mittava kokemus vaativien, kansainvälisesti toimivien teollisten asiakkaiden palvelemisesta sekä prosessisuunnittelupalveluiden johtamisesta.

”Tulin töihin Fimpecille marraskuussa 2002 silloiseen CTS Engineeringiin prosessisuunnittelijaksi. Sen jälkeen olen ehtinyt työskennellä projekti-insinöörinä, projektipäällikkönä, myyntipäällikkönä ja viimeksi ennen nykyistä tehtävää prosessiosaston suunnittelupäällikkönä. Tämä monipuolinen osaaminen on nyt tarkoitus laittaa hyödyttämään uuden liiketoimintayksikkömme asiakkaita yhdessä osaavan tiimimme kanssa”, Ström kertoo.

Lisätietoja

Sami Ström

liiketoimintajohtaja

AKKUARVOKETJU JA KRIITTISET MINERAALIT

sami.strom@fimpec.com

+358 40 596 5029

Lue nämä seuraavaksi