Fimpec oli aktiivisimpien verenluovut­tajien joukossa vuonna 2021

Fimpecin VeriRyhmä on yksi 62 verenluovutusryhmästä, joka sai vuonna 2021 platinakunniakirjan Punaisen Ristin Veripalvelulta. Platinakunniakirjan on ansainnut, jos ryhmä on yltänyt 50 luovutukseen vuoden aikana. Fimpecin VeriRyhmän toiminta on alkanut jo vuonna 2016.

Fimpecin VeriRyhmä Fimpec Blood Group luovutti verta 50 kertaa vuonna 2021. Tämän ansiosta se on 62:n eniten verenluovutuksia tehneen VeriRyhmän joukossa ja on ansainnut platinakunniakirjan  Punaisen Ristin Veripalvelulta.

Myynti- ja projektipäällikkö Pasi Varkila Jyväskylästä on luovuttanut verta aktiivisesti armeija-ajoistaan lähtien Hän pitää verenluovutusta tärkeänä ja on ylpeä Fimpec Blood Groupin saamasta platinakunniakirjasta. Hän toivoo, että se kannustaa muita mukaan verenluovutukseen. ”Yksikin pussi on tärkeä. Me ei luovuteta – paitsi verta!”

Varkila liittyi VeriRyhmään heti tultuaan Fimpecille töihin kolme vuotta sitten. Hänellä on kasassa tällä hetkellä 46 luovutuskertaa. Veren luovuttamisessa häntä motivoi erityisesti lähipiirin kokemat hyödyt verenluovutuksesta.

”Luovutan verta, koska tiedän, että siten voin auttaa jotakuta ja siitä tulee itselle hyvä mieli. Lähipiirissäni on henkilöitä, jotka ovat joko selvinneet verenluovutuksen ansiosta tai saaneet verivalmisteita hoitona. Tarkoitus on jatkaa niin kauan kuin kelpaa luovuttajaksi terveyden tai iän puolesta.”

Ahkeraa verenluovutusta jo vuodesta 2016

VeriRyhmä Fimpec Blood Group on koko Fimpec-konsernin verenluovutusryhmä, joka käy luovuttamassa verta säännöllisesti. Verenluovuttajia on jo useita, ja ryhmän toimesta luovutettu veri on auttanut useita satoja potilaita vuosien saatossa. VeriRyhmä-toiminta on alkanut Fimpecin osalta vuonna 2016 Fimpec Engineeringin (CTS Engtec) aktiivisten luovuttajien innostuttua kannustamaa toisiaan ja uusia luovuttajia.

”Mukaan lähti säännöllisesti luovuttamassa käyneitä. Samalla innostettiin toisiamme ja saatiin mukaan uusiakin. Itselläni on nyt koossa 72 kertaa”, kertoo VeriRyhmän yhteyshenkilö Hannu Peni.

Veriryhmät ovat osa SPR:n veripalvelun toimintaa ja luovutuskerrat rekisteröidään verenluovutusten yhteydessä. Jokaisena toimintavuonna Fimpec on saanut luovutuskertojen perusteella huomionosoituksen erilaisten kunniakirjojen muodossa. Veripalvelu on myöntänyt Fimpecin ryhmälle kultaisen kunniakirjat sekä vuoden 2019 että 2020 aikana tehdyistä yli 30 luovutuksesta ja vuonna 2021 platinaisen kunniakirjan 50 luovutuksesta.

Kuvassa ylhäällä Pasi Varkila (vas.) ja Petri Lummi kunniakirjan kanssa Fimpecin Jyväskylän toimistolla.

Lisää tietoa VeriRyhmä-toiminnasta veripalvelun nettisivuilta:

» Miten yrityksesi tai yhteisösi voi auttaa?

» Palkitut VeriRyhmät 2021

 

 

Lue nämä seuraavaksi