Jakso 10: Suomi on paalupaikalla ydinvoiman hyödyntämisessä

Vieraana ydinvoimaveteraani ja Kind Atom Oy:n perustaja Timo Okkonen.

Kumppanit-podcastissa puhutaan tällä kertaa rakkaudesta, ystävällisyydestä ja tunteista – siis ydinvoimasta, siihen liittyvistä asenteista ja pienydinreaktoreista. Miten nämä asiat liittyvät yhteen, selviää kuuntelemalla hostaaja Maiju Hirvikallion tämänkertaista vierasta, yli 35 vuotta ydinvoima-alan organisaatioita ja projekteja johtanutta sekä nykyään perustamaansa Kind Atom Oy -konsulttiyhtiötä luotsaavaa Timo Okkosta. Yllättäviäkin suuntia saavassa keskustelussa on mukana myös Fimpec Consulting Oy:n toimitusjohtaja Panu Rahikka.

Jaksossa selviää myös, miksi Suomi on Okkosen mielestä monestakin syystä paalupaikalla ydinvoiman hyödyntämisessä. Hänen mukaansa nyt tarvitaan vain eri osapuolten rohkeutta sekä valtiolta pikkuisen työntöapua, ja ensimmäiset pienydinvoimalat saattavat tuottaa energiaa Suomessa vuoteen 2035 mennessä.

Ja tietenkin – modulaariset pienydinreatkorit saava keskustelussa perusteellisen läpivalaisun: mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat ja mistä syystä, mitä haasteita reaktorien käyttöönotossa on ja kuinka pitkällä niiden kehityksessä ollaan.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi

Jakso 13: Näin voidaan vähentää liikenteen päästöjä

Liikenteen päästöjen vähentäminen on osoittautunut vaikeaksi tehtäväksi. Tepsiviä keinoja haasteen selättämiseen on kuitenkin olemassa. Niistä Maiju Hirvikallion kanssa on keskustelemassa hankekehitysyhtiö Nordic Ren-Gasin toimitusjohtaja Saara Kujala, jolla selkeä visio puhtaammasta energiajärjestelmästä ja päästöttömästä liikenteestä.