Hippos Ky

Hipposkeskus

Fimpec vastaa Jyväskylän Hipposkeskuksen toteuttamisesta projektinjohto­palvelumallilla.

Toimiala

Rakennettu ympäristö

Palvelut

Projektinjohto & rakennuttaminen

Projektista

Hipposkeskuksesta on tarkoitus rakentaa Pohjoismaiden merkittävin liikunnan ja hyvinvoinnin keskittymä, missä alan innovatiivisimmat yritykset ja huippututkimusyksiköt luovat yhdessä uutta, kansainvälisesti menestyvää liiketoimintaa.

Hipposkeskukseen on tulossa tiloja noin 20 eri lajille, kuten yleisurheilulle, telinevoimistelulle, kamppailulajeille sekä ryhmäliikunnan ja pallopelien tarpeisiin. Liikuntakeskuksen kanssa samoissa tiloissa sijaitsee myös päiväkoti, ravintoloita ja kauppa. Jääurheilukeskus toteutetaan nykyisen jäähallin peruskorjauksena ja laajennuksena, minkä lisäksi Hippokselle rakennetaan kolme harjoitusjääkenttää. Osaamiskeskuksen tarpeisiin tiloja varataan 26 000 neliömetriä. Ulkotiloihin rakennetaan liikuntapuisto kaupunkilaisten käyttöön sekä 900 pysäköintipaikkaa.

Fimpecin rooli

Fimpec tulee vastaamaan Hipposkeskuksen rakentamisen yhteensovittamisesta, työmaavalvonnasta, aikatauluttamisesta, hankinnoista, kustannusraportoinnista ja toteutussuunnittelun ohjauksesta vahvan paikallisosaamisen ja organisaation voimin.

Sanottua

Paikallista yhteistyötä

”Fimpecillä on vahvat juuret Jyväskylässä ja olemme rakentaneet kokeneen paikallisen projektinjohto-organisaation, joka vastaa Hippos-hankkeen johtamisesta ja läpiviennistä yhdessä asiakkaamme kanssa. Paikallisena toimijana on kunnia olla mukana projektissa, joka edistää Jyväskylän alueen kehitystä ja vahvistaa paikallista infrastruktuuria. Uudesta Hippoksesta rakentuu merkittävä alueellinen keskus, jonka yhteiskunnallinen arvo on huomattava”, sanoo Fimpec PMO Oy:n toimitusjohtaja Mikko Turunen.

”Olemme iloisia voidessamme julkistaa alkavan yhteistyön Fimpec PMO Oy:n kanssa. Fimpec PMO:n pitkä kokemus suurten kiinteistöprojektien ohjaamisessa, vankka paikallinen osaaminen sekä lokaali kontaktiverkosto tulevat olemaan ensisijaisen tärkeitä ominaisuuksia vietäessä hanketta yhdessä eteenpäin vahvan Hipposkeskuksen oman organisaation kanssa”, sanoo Sepos Oy:n toimitusjohtaja Jouni Alho.

Lue lisää Hipposkeskuksen verkkosivuilta.

Numerot

Kokonaispinta-ala noin

100 000

neliömetriä.

Työllistävyys

600

henkilöä suoraan.

Vuosittain

4,7

miljoonaa käyntiä

Lisätiedot

Mikko Turunen

toimitusjohtaja, Fimpec PMO Oy
johtaja, projektijohtopalvelut

PROJEKTIJOHTOPALVELUT

mikko.turunen@fimpec.com

+358 040 844 7566

Lue nämä seuraavaksi