Rohe Solutions Oy

Kainuun Voima Oy:n LNG-asema

Fimpec tarjoaa projektinjohto­palvelut Rohe Solutionsille Kainuun Voiman LNG-ratkaisun toimituksessa.

Toimiala

Muu teollisuus

Palvelut

Projektinjohto & rakennuttaminen

Projektista

Rohe Solutions Oy on sopinut Kainuun Voima Oy:n kanssa polttoöljyä korvaavan nesteytetyn maakaasun (LNG) kokonaisratkaisun toimittamisesta avaimet käteen -mallilla. Siinä Kainuun Voiman raskaan polttoöljyn varakattila muutetaan LNG-käyttöiseksi.

Kainuun Voiman LNG-asemalla korvattavan polttoöljyn vuosienergia on arviolta noin 60 000 megawattituntia, joka vastaa 3 000 omakotitalon vuotuista energiakulutusta. Rohe toimittaa nesteytetyn maakaasun Haminaan vuoden 2021 alusta valmistuvasta LNG-terminaalista.

Fimpecin rooli projektissa

Kokonaisvastuussa hankkeesta oleva Rohe Solutions Oy on tilannut Fimpeciltä hankkeen projektinjohdon, dokumentaationhallinnan ja työmaavalvonnan palvelut. LNG-aseman toimittaa Sarlin Oy Ab sekä käyttöputkiston ja kaasupolttimet Oilon Group.

Sanottua

Luontevaa yhteistyötä

”Rohen toteutusmalli perustuu osaaviin kumppaniverkostoihin. Fimpecin kaasuosaaminen oli meille ennestään tuttua ja yhteistyö tuntui heti luontevalta”, toteaa Rohen toimitusjohtaja Perttu Lahtinen.

”Meille tämä on merkittävä ja mielenkiintoinen hanke, johon pystymme tarjoamaan kokonaisuuteen sopivan paketin niin henkilöstöresurssien kuin käytettävien järjestelmien osalta. LNG-ratkaisut ovat uusi ja kasvava ala, jossa haluamme olla mukana jatkossakin”, arvioi projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Ville Niemi Fimpecistä.

Rohe Solutions Oy on Haminan Energian ja Alexela Energian yhteisyritys, joka harjoittaa maakaasun ja LNG:n eli nesteytetyn maakaasun myyntiä. Rohe tarjoaa teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin pohjautuvia LNG-palveluita, alkaen pelkästä LNG-toimituksesta ja ulottuen täydellisiin ”avaimet käteen” -ratkaisuihin.

Kainuun Voima Oy on Kajaanin kaupungin omistama voimayhtiö. Yritys tuottaa sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä. Yhtiö pyrkii taloudelliseen nollatulokseen ja toimittaa osakkailleen mahdollisimman edullista energiaa, jota nämä voivat käyttää itse tai myydä eteenpäin omille asiakkailleen.

Lisätietoja

Sami Nissinen

liiketoimintajohtaja

ENERGIAPALVELUT

sami.nissinen@fimpec.com

+358 40 348 5401

Lue nämä seuraavaksi