Fimpec alle­kirjoitti sopimuksen SSAB:n kanssa projektinjohto­palveluista Luulajan fossiili­vapaan teräksen tuotanto­laitoksen investointiin

SSAB on valinnut Fimpecin kumppanikseen tuottamaan projektinjohtopalveluita Luulajan fossiilivapaan teräksen 4,5 miljardin euron minimill-tuotantolaitosinvestointiin. Sopimuksen mukaan Fimpec tarjoaa projektinjohtopalveluita hankkeeseen osana asiakkaan omaa projektinjohto-organisaatiota.

SSAB päätti huhtikuun alussa huippumodernin fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitoksen rakentamisesta Luulajaan yhtiön vihreän siirtymän seuraavana vaiheena. Nyt hanke on käynnistynyt, ja SSAB on valinnut Fimpecin kumppanikseen hankkeen projektijohtoon.

Yhtiöiden tekemän sopimuksen mukaan Fimpec on merkittävässä roolissa hankkeen projektijohdossa ja vastaa muun muassa suunnittelun johtamisesta mukaan lukien tietomallikoordinointi (BIM) ja 3D-mallien yhteensovittaminen. Muihin vastuisiin kuuluvat sopimushallinta, hankinnat, aikataulujen hallinta, laatujohtaminen, HSE ja logistiikka.

”Näistä tehtävistä huolehdimme osana SSAB:n projektiorganisaatiota monista aikaisemmista teollisuuden suurista investointihankkeista tuttuun tapaamme. Liikkeelle on lähdetty hyvällä yhteistyöllä, ja nyt rakennamme yhdessä SSAB:n kanssa hankkeen suunnitteluorganisaatiota”, toteaa Fimpecissä hanketta johtava Project Service Manager Raimo Kaunismäki.

Fimpec PMO:n toimitusjohtaja Mikko Turusen mukaan sopimus SSAB:n kanssa on merkittävä ja hanke Fimpecin osaamiseen sopiva.

”Hankkeena SSAB:n fossiilittoman teräksen jätti-investointi on pitkäjänteinen ja sen elinkaari ulottuu useiden kymmenien vuosien päähän. On hienoa olla asiakkaamme kumppanina edistämässä tätä puhtaan siirtymän investointia, joka sopii osaamisportfolioomme hyvin”, hän arvioi.

Luulajaan rakennettavan fossiilivapaan teräksen mini mill-tuotantolaitoksen kapasiteetti on noin 2,5 miljoonaa tonnia terästä vuodessa ja se korvaa Luulajan nykyisen masuuneihin perustuvan tuotantojärjestelmän. Kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 4,5 miljardia euroa. Uuden tehtaan on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2028 lopulla ja täysi kapasiteetti saavutetaan vuotta myöhemmin.

» Lue lisää hankkeesta SSAB:n verkkosivuilta

Lisätietoja

Mikko Turunen

toimitusjohtaja, Fimpec PMO Oy
johtaja, projektijohtopalvelut

PROJEKTIJOHTOPALVELUT

mikko.turunen@fimpec.com

+358 040 844 7566

Lue nämä seuraavaksi