Fimpec mukana sellutehtaan rakentamisessa Chilessä

Fimpecin asennusvalvonnan asiantuntijoita on mukana metsäteollisuusyritys ARAUCOn MAPA-projektissa, jossa Chileen rakennetaan sellutehdas.

Chilen Araucoon ollaan rakentamassa uutta sellutehdasta, jonka yhtenä päälaitetoimittajina toimii Valmet. Fimpecillä on sopimus Valmetin kanssa ja fimpeciläisiä asennusvalvonnan asiantuntijoita toimii osana projektia. Fimpecin asennusvalvojat työskentelevät projektissa sellaisilla erikoisteknologian alueilla, jotka vaativat alan tuntemusta ja profiloitunutta asiantuntijuutta.

Fimpecin MAPA-projektiin osallistumista varten ja kansainvälisen kasvun vahvistamiseksi perustettiin Chileen Fimpecin tytäryhtiö vuonna 2020. Fimpec Chile S.a.P vahvistaa Fimpecin jalansijaa Etelä-Amerikassa Fimpec Uruguay S.A.:n ohella.

Fimpecin operatiivinen johtaja Timo-Pekka Aaltonen, joka on hoitanut muun muassa hankkeen myyntiä ja ollut mukana Fimpec Chile S.a.P.:n perustamisessa, kertoo MAPA-projektin olevan merkittävä jatkumo Valmetin kanssa tehdylle yhteistyölle.

”Pitkä yhteistyö Valmetin kanssa saa tärkeää jatkumoa ja projektissa on mukana merkittävä määrä fimpeciläisiä asiantuntijoita. Kohdemaa on Etelä-Amerikkaa, ja koska meillä on jo Uruguaysta kokemusta yhtiönä, olemme tuttu, uskottava ja luotettava kumppani Etelä-Amerikassa. Hanke on siis Fimpecille merkittävä”.

Tällä hetkellä Fimpec Chilen operatiivista johtamista hoitaa Saku Virtanen ja hän toimii MAPA-projektissa Fimpecin osalta projektipäällikönä.

Fimpec ja Valmet solmivat globaalin puitesopimuksen

Pitkä kumppanuus ja yhteistyö Valmetin kanssa on jatkunut jo useita vuosia. Vuonna 2020 Fimpec teki Valmetin kanssa myös globaalin puitesopimuksen, jota Aaltonen oli mukana neuvottelemassa.

”Valmetin kanssa tehdyssä globaalissa puitesopimuksessa on sovittu yleisehdot ja pelisäännöt, joten asiantuntijoiden välittäminen projekteihin tapahtuu kevyesti. Määriteltävänä on vain projektikohtaiset tarpeet, kustannukset ja rakenteet, mikä tekee toiminnasta ketterää. Näin hyvä asiakassuhde Valmetin kanssa jatkuu ja pystymme parhaiten palvelemaan asiakasta”, Aaltonen kuvaa.

”Fimpecin kanssa olemme jo pitkään tehneet hyvää yhteistyötä ja tämä globaali puitesopimus on luonteva seuraava askel”, kertoo Suvi Reinikka, Valmetin työmaahankintojen globaali kategoriapäällikkö.

Lue nämä seuraavaksi