Fimpec Metsä Boardin uuden taivekartonki­tehtaan esi­suunnitteli­jaksi

Fimpec ja Metsä Board ovat sopineet mittavasta suunnittelutoimeksi­annosta, joka koskee uuden taivekartonkitehtaan esisuunnittelua Kaskisissa.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board ilmoitti syyskuussa 2022 käynnistävänsä uuden taivekartonkitehtaan esisuunnittelun Kaskisten tehdasalueelle. Nyt sen esisuunnittelusta on sovittu Fimpecin kanssa. Toimeksianto kattaa puunkäsittelyn, kuorimon, voimalaitoksen, nykyisen BCTMP-laitoksen laajennuksen, uuden massatehtaan, kartonkikoneen, arkittamon ja jätevesilaitoksen sisältäen prosessi-, laitos-, sähkö-, automaatio- ja LVI-suunnittelun.

Tehtaan suunniteltu vuosikapasiteetti on noin 800 000 tonnia taivekartonkia. Metsä Board arvioi, että mahdollinen investointipäätös voitaisiin tehdä aikaisintaan vuonna 2024.

Fimpecille kyseessä on merkittävä hanke, joka on jatkoa aikaisemmalle yhteistyölle Metsä Groupiin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Fimpec on muun muassa tarjonnut rakennuttamis- ja valvontapalveluita Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaan sekä käynnissä olevan Kemin biotuotetehtaan rakennushankkeisiin.

”Sopimuksen syntymisen taustalla on Fimpecin asiantuntemus kartongin valmistuksesta sekä projektin kokonaissuunnittelusta, johon sisältyy kustannuslaskenta ja aikataulutus. Ne ovat erityisosaamista, jota asiakkaamme arvostavat”, arvioi Fimpecin suunnittelupalveluiden johtaja Harri Soininen.

Lisätietoja Fimpecin osuudesta hankkeeseen ja palveluistamme

Suunnittelupalveluiden johtaja Harri Soininen, Fimpec
Puh. 040 552 5814, harri.soininen@fimpec.com

Tietoa hankkeesta Metsä Boardin sivuilla

» Metsä Board käynnistää esisuunnittelun uudesta taivekartonkitehtaasta Kaskisissa


Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja, joka keskittyy kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin. Olemme edelläkävijä vastuullisuudessa, ja tavoitteenamme ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoden 2030 loppuun mennessä. Kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa innovatiivisia pakkausratkaisuja luomaan parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 2,1 miljardia euroa, ja työllistämme noin 2 400 henkilöä. Metsä Board on osa Metsä Groupia.

Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 30,3 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 350 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

Lue nämä seuraavaksi