Fimpec vahvistaa kau­kolämmön ja -jäähdytyksen palveluitaan

Fimpec kasvaa edelleen vauhdilla. Sekä uudet rekrytoinnit että yritysostot tuovat kasvua sekä kotimaassa että ulkomailla. 1. syyskuuta kasvunykäyksen saavat Fimpecin kaukolämmön ja -jäähdytyksen palvelut, kun Helenin DHC-verkkojen suunnittelun ja rakennuttamisen tiimi siirtyy osaksi Fimpeciä kokonaisuudessaan. DHC-osaajia Fimpecillä on kaupan jälkeen yhteensä 21 henkilöä.

Helenin DHC verkkojen suunnittelun ja rakennuttamisen tiimi Fimpecille

Helenin DHC- (eli DistrictHeating&Cooling) verkkojen suunnittelun ja rakennuttamisen tiimi, johon kuuluu neljä henkilöä, siirtyy Heleniltä 1.9. alkaen Fimpecille. He aloittavat ns. vanhoina työntekijöinä ja tulevat tekemään samoja työtehtäviä kuin ovat tähänkin saakka tehneet. He liittyvät Fimpecin energiatiimiin Helsingin toimipisteeseen.

Tiimin siirtyminen tukee Fimpecin olemassa olevaa kaukolämpöverkko-osaamista, jota on Fimpecillä edustanut erityisesti jo Viron yhtiö HeatConsult Oü. ”Uusi tiimi ja sen erityisosaaminen mahdollistavat DHC-verkkopalveluidemme laajemman myynnin”, toteaa Fimpecin energialiiketoiminnan liiketoimintajohtaja Jarno Rannikko.

Tiimin siirtyminen tarkoittaa Fimpecille uusien työntekijöiden lisäksi myös osan Helenin DHC-verkkopalveluiden työkannasta siirtymistä Fimpecin hoidettavaksi. Muutos tulee lisäksi syventämään yhteistyötä talon eri osastojen välillä. Näin syntyy hyvä pohja lähteä rakentamaan Fimpecin kaukolämpöön ja -jäähdytykseen liittyvien palvelujen tarjontaa eteenpäin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

”Kaukolämpö- ja -jäähdytysverkkojen suunnittelun, rakennuttamisen ja dokumentoinnin palvelusopimus syventää Helenin ja Fimpecin välistä kumppanuutta. Kumppanuus tukee Helenin strategiaa ja keskittymistä ydinliiketoimintaan vahvistaen kaukolämpö- ja -jäähdytysverkkojen omaisuudenhallintaa. Olen vakuuttunut Fimpecin kyvykkyydestä ja tahtotilasta kehittää palvelukumppanuutta Helenin kanssa sekä samalla koko energiaverkkoalaa”, kuvailee yhteistyötä Helenin Head of Energy Platform Lauri Utriainen.

Lisätiedot

Jarno Rannikko, liiketoimintajohtaja, energia, Fimpec
jarno.rannikko@fimpec.com
Puh. 050 575 1716

Lauri Utriainen, Head of Energy Platform, Helen
lauri.utriainen@helen.fi
Puh. 040 744 6516


Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 30 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 350 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla. https://fimpec.com/

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 550 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta. https://www.helen.fi

Lue nämä seuraavaksi