Fimpec laajentaa toimintaansa Länsi-Suomessa ostamalla Focusplan Oy:n koko osakekannan

Projektinjohto- ja suunnittelukonserni Fimpec on ostanut turkulaisen teollisuuden suunnitteluyhtiö Focusplan Oy:n koko osakekannan 30.9.2021 toteutuneella kaupalla. Erityisesti teollisuuden suunnitteluun erikoistuneen Focusplanin osaaminen laajentaa Fimpecin nykyisiä toimialoja lääke-, rakennustarvike- ja elintarviketeollisuuteen.

Vuonna 1988 perustettu Focusplan Oy on turkulainen suunnittelutoimisto, joka tarjoaa useille eri teollisuudenaloille korkealaatuisia teknisiä suunnittelu-, projektinjohto- ja konsulttipalveluita. Yhtiö työllistää 30 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 2,7 miljoonaa euroa. Focusplan on ollut mukana muun muassa Vihervakan ThermoSeed -laitoksen investointihankkeessa vastaten projektin kustannusarviosta sekä projektin johtamisesta sekä useissa Chemigaten projekteissa vastuualueinaan tekninen suunnittelu ja valvonta. Asiakaskeskeinen toimintatapa ja luottamus ovat olleet yhtiön pitkäaikaisten asiakassuhteiden ja menestyksen kulmakiviä.

Focusplanin omistajat halusivat hakea vahvan omistajapohjan yhtiön jatkuvan kehityksen, korkean asiakastyytyväisyyden sekä kasvun mahdollistamiseksi. Omistajaksi tuli voimakasta kotimaista ja kansainvälistä kasvua hakeva Fimpec, joka osti Focusplanin koko osakekannan 30.9.2021 toteutuneella kaupalla. Kaupan tavoitteena on vahvistaa Fimpecin teknistä suunnittelu- sekä toimialaosaamista erityisesti elintarvike-, rakennustarvike- ja lääketeollisuudessa. Focusplan sulautetaan osaksi Fimpec-konserniin kuuluvaa Fimpec Engineering Oy:tä lähitulevaisuudessa ja yhtiöstä muodostuu Turun alueen suunnitteluyksikkö.

Yhtiön omistajat Vesa Ranta ja Kyösti Meriläinen jatkavat yhtiön palveluksessa ja tulevat Fimpecin osakkaiksi. Focusplanin toimitusjohtajana toimii sulautumiseen asti Vesa Ranta, jonka jälkeen hän jatkaa Fimpecillä erityisasiantuntijana. Focusplanin nykyinen varatoimitusjohtaja Joni Heino siirtyy Fimpecin Turun suunnitteluyksikön aluepäälliköksi. Yrityskaupalla ei ole muita henkilöstövaikutuksia ja jatkossa yksikön henkilöstömäärää ja liiketoimintaa tullaan kasvattamaan.

”Toimitamme perustana ovat olleet pitkät asiakassuhteet, mutta nykyisestä koostamme johtuen emme ole pystyneet vastaamaan kysyntään laajemmissa toimeksiannoissa. Yrityskaupan ansiosta voimme Fimpecinä tuottaa asiakkaillemme sekä entistä laajemmat projektinjohtopalvelut, että tarjota kattavammat resurssit laajoihin suunnitteluprojekteihin”, kiteyttää Focusplanin toimitusjohtaja Vesa Ranta.

”Focusplanin yrityskauppa on osa määrätietoista kasvustrategiaamme kotimaassa sekä kohti kansainvälisiä laajempia toimeksiantoja. Yrityskauppa vahvistaa myös alueellisia kasvutavoitteitamme Länsi-Suomessa yhdessä nykyisten paikallisten yksiköidemme kanssa”, toteaa Fimpec Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Fimpec Groupin toimitusjohtaja Antti Lukan mukaan yrityskauppa vahvistaa Fimpecin suunnittelupalveluita entisestään sekä toimii kasvualustana strategian mukaiseen laajentumiseen uusille toimialoille.

”Olemme seuranneet Focusplanin hyvää kehitystä viime vuodet, ja yhtiön sitoutunut henkilöstö on näyttänyt rautaisen osaamisena meille mielenkiintoisilla toimialoilla. Yrityskauppa mahdollistaa sekä Fimpecin, että Focusplanin asiakkaille entistä laadukkaammat palvelut erityisosaamista vaativissa hankkeissa ja laajoissa toimeksiannoissa”, Lukka kertoo.

Lisätietoja:

Antti Lukka, toimitusjohtaja, Fimpec Group Oy
puh. +358 40 535 0626
e-mail: antti.lukka@fimpec.com

Timo Hyvönen, hallituksen puheenjohtaja, Fimpec Group Oy
puh. +358 400 975 838
e-mail: timo.hyvonen@helmetcapital.fi

Vesa Ranta, toimitusjohtaja, Focusplan Oy
puh. +358 400 783 329
e-mail: vesa.ranta@focusplan.fi


Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 25,7 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 260 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

Focusplan Oy on turkulainen insinööritoimisto, joka on perustettu vuonna 1988. Tarjoamme useille eri teollisuudenaloille korkealaatuisia palveluita. Toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja keskitymme luomaan ratkaisuja, jotka kestävät pitkälle tulevaisuuteen.

Lue nämä seuraavaksi