Fundacon Oy:n kehitys jatkuu uudella omistuspohjalla

Smaragdus Oy osti 29.5.2020 toteutuneella kaupalla energiasektorin projektinjohtoon ja konsultointiin erikoistuneen Fundacon Oy:n. Fundaconin palvelutarjonta tulee täydentämään konsernin yhtiöiden kattavaa palvelukokonaisuutta entisestään teollisuuden investointihankkeissa.

Energia-alan projektinjohto- ja asiantuntijatehtäviin erikoistuneen Fundacon Oy:n kehitys ja kasvu jatkuu uuden omistajaratkaisun avulla. Yhtiön omistajaksi tulee suomalainen Smaragdus-konserni ja Fundaconin palvelutarjonta tulee täydentämään konsernin yhtiöiden kattavaa palvelukokonaisuutta entisestään teollisuuden investointihankkeissa.

Vuonna 1998 perustettu Fundacon Oy on energia-alan hankkeiden projektinjohtoon sekä asiantuntijatehtäviin erikoistunut konsulttiyritys, joka työllistää kuusi henkilöä. Yhtiö on toiminut viime vuodet menestyksekkäästi ollen mukana useissa kotimaisissa energia-alan investointihankkeissa. Toiminnan kehittämisen ansiosta yhtiön asiakaskanta on vakiintunut ja yhtiön perustajat ovat päättäneet hakea tulevaisuuden kehityksen ja kasvun turvaksi uuden omistusratkaisun.

Fundaconin uudeksi omistajaksi tulee suomalainen Smaragdus-konserni 29.5.2020 toteutuneella kaupalla. Konsernin omistajina on suomalaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä ja yhtiöitä, joilla on merkittävää osaamista investointiprojekteihin liittyvästä liiketoiminnasta. Konserni on sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoima ja sen omistukseen kuuluvat teollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtec Oy sekä Fimpec Oy, joka on Suomen johtava rakennuttamisen ja projektinjohdon toimija. Fundacon ja sen palvelutarjonta energiasektorilla tulee jatkossa tukemaan konsernin yhtiöiden kokonaispalvelutarjontaa teollisuuden kokonaisvaltaisissa toimeksiannoissa.

Fundaconin toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.6.2020 alkaen Frans Jokinen ja hallituksen puheenjohtajaksi Antti Lukka. Yhtiön aiemmat omistajat Pekka Utunen, Lars Sandberg ja Heikki Komonen jatkavat Fundaconin palveluksessa. Omistusmuutoksella ei ole muita henkilöstövaikutuksia ja jatkossa yhtiön henkilöstömäärää pyritään kasvattamaan.

”Yrityskauppa luo meille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme toimialoille, joissa sisaryhtiömme CTS Engtec ja Fimpec ovat vahvoja, kuten esimerkiksi metsä- ja prosessiteollisuuteen. Näillä toimialoilla meidän asiantuntiuutemme erityisesti voimalaitososaamisessa hyödyttää koko konsernia ja vahvistaa sen kokonaisvaltaista projektiosaamista”, kiteyttää Fundaconin hallituksen jäsen Lars Sandberg.

”Konsernin aiemmin ostamat CTS Engtec ja Fimpec ovat luoneet vahvan pohjan teollisuuden projektijohto- ja suunnittelukumppaneina. Fundaconin osto avaa konsernin olemassa olevalle projektiosaamiselle uuden kasvukanavan energiateollisuuteen. Fundacon tukee konsernin energia- ja projektiosaamista erityisesti voimalaitosten esisuunnittelussa ja hankintajohtamisessa. Ensimmäiset koko konsernin osaamista hyödyntävät yhteistarjoukset ovat jo tehty”, toteaa Smaragdus-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.


Fundacon Oy on erikoistunut palvelemaan kokonaisvaltaisesti energia-alan loppukäyttäjiä sekä kotimaassa että Itämeren alueella. Yhtiön työntekijöillä on laaja kokemus erityisesti energiatoimialan hankkeiden projektinjohdosta sekä asiantuntijatehtävistä.

Lue nämä seuraavaksi