Jussi-Pekka Kuivala on nimitetty Fimpecille konsultoinnin ja prosessi­suunnittelun johtajaksi

Kuivalan tehtävänä on kehittää Fimpecin konsultointia ja prosessisuunnittelun operatiivista toimintaa.

Jussi-Pekka Kuivala on nimitetty Fimpecin konsultoinnin ja prosessisuunnittelun johtajaksi syyskuusta 2021 alkaen. Tehtävässään hänellä on vahva energiafokus ja tavoitteena on kehittää konsultointia koko Fimpec Groupin näkökulmasta sekä kehittää prosessisuunnittelua energialiiketoiminnan näkökulmasta.

Kuivalan mukaan konsultoinnilla on iso rooli Fimpecin muiden palveluiden tukijana.

”Konsultointi on se niin sanottu sisäänheittäjä. Haluamme olla aikaisessa vaiheessa kiinni hankkeissa, uusissa aihioissa ja teknologioissa, joita tuomme asiakkaidemme tietoisuuteen.  Näin asiakkaamme ja me itsekin pysymme ajan hermolla”, hän luonnehtii.

Vahva tausta konsultoinnissa

Kuivala on koulutukseltaan energiatekniikan diplomi-insinööri ja hän on opiskellut energiatekniikan lisäksi sovellettua termodynamiikkaa. Työelämässä Kuivala toimi pitkään Greenfield Consultingilla ensin konsulttina ja myöhemmin osakkaana sekä toimitusjohtajana. Kuivala kertoo saaneensa nopeasti vastuuta konsultoinnissa ja mielenkiintoista kansainvälistä kokemusta. Konsulttitoimeksiantona tehdystä diplomityöstä, kaukojäähdytyksestä, löytyi oma erikoisalue. Kaukojäähdytys oli Suomessa vielä uutta, joten sen saralla hän pääsi nopeasti jo nuorena erityisasiantuntijaksi.

Kuivala on työskennellyt myös Granlund Oy:lle, missä hän oli Alueelliset energiaratkaisut -tiiminvetäjä. Tuolloin erityisesti loppukäyttäjien tarpeisiin räätälöidyt energiaratkaisut olivat merkittävä osa hänen työtään.

Kasvutavoitteet ja uudet haasteet motivoivat

Siirtymä Fimpecille on Kuivalalle luonnollinen. Hän kertoo, että tehtävä alkoi kiinnostaa ja tuntumaan oikealta nopeasti. Fimpecin fokus energiateollisuuden hankkeissa, energia-alan vahvat kasvutavoitteet, kansainvälistymismahdollisuudet ja ennestään tutut toimijat vakuuttivat Kuivalan.

”Se, että Fimpecillä oli tunnistettu energiasektori vahvana kasvun alana, herätti luottamusta. Emme ole energiasektorilla vielä kovin tunnettu toimija, mutta meillä on vahvat valmiudet onnistua. Myös yhtiön kansainvälinen kokemus teki vaikutuksen, koska itselläkin on paljon kansainvälistä kokemusta. Yhtiössä on myös tuttuja tekijöitä, mikä oli mukava lisä”, Kuivala kuvailee.

Kuivala kertoo jo odottavansa, että pääsee tositoimiin energia-alan tavoitteiden ja haasteiden kanssa.

”Odotan jo tienkin, että päästään tavoitteisiin ja on hienoa olla tekemässä kasvua. Hyvänä haasteena meillä on kasvattaa Fimpecin nimeä ja tunnettavuutta energiasektorilla, mikä tulee olemaan mielenkiintoista”.

Lue nämä seuraavaksi