Keski-Suomen kauppa­kamarin 25. Maineteko maailmalla -palkinto Fimpec PMO Oy:lle

Keski-Suomen kauppakamari palkitsee vuosittain Maineteko maailmalla -palkinnolla keskisuomalaisen yrityksen, joka on kasvanut menestyksekkäästi ja vienyt toiminnallaan paikallista osaamista maailmalle. Tänä vuonna palkinto luovutettiin Fimpec PMO Oy:lle.

Fimpec PMO Oy on huippuluokan erikoisosaaja projektinhallinnan ja rakennuttamisen alalla. Yhtiö toimii projektikonsulttina merkittävissä investointiprojekteissa teollisuus- ja energia-aloilla sekä asiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla.

Fimpec PMO on kunniakkaasti vienyt keskisuomalaista projektinjohto-osaamista maailmalle. Se on toteuttanut satoja toimeksiantoja lukuisissa maissa useilla eri toimialoilla. Vahva perusta teollisuuden projektinjohtopalveluissa on luonut Fimpec PMO:lle myös pohjaa vihreän siirtymän hankekokonaisuuksien läpiviennille, joissa yhtiöllä on jo merkittävä rooli. Aallonharjalla toimivalla Fimpecillä on osaamista uuden teknologian hankkeiden johtamisessa muun muassa tuulivoiman, aurinkovoiman ja vedyntuotannossa, jossa yhtiö toimii projektikonsulttina ensimmäisessä teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakentamisessa. Yhtiö vastaa myös Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta kuten vastasi Äänekosken biotuotetehtaan rakennuttamisesta.

”On hienoa myöntää palkinto keskisuomalaiselle yritykselle, jonka vahvalla uusiutuvan energian osaamisella tuodaan ratkaisuja vähäpäästöisen tulevaisuuden rakentamiseen ympäri maailmaa”, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja Antti Määttä.

Fimpec PMO:n toiminta on laajentunut keskisuomalaisesta paikallisesta toimijasta valtakunnalliseksi ja maailmanlaajuiseksi yhtiöksi. Yhtiö toimii laaja-alaisesti kotimaassa, ja ulkomailla Fimpec PMO:lla on tytäryhtiöt Chilessä, Saksassa sekä Uruguayssa, jonne Fimpec PMO:n yksi perustajista, yli-insinööri Pekka Salomaa meni jo vuonna 2004 rakennuspäälliköksi maan ensimmäiseen sellutehdashankkeeseen. Tämän jälkeen yrityksen paikallistuntemusta on hyödynnetty myös uudemmissa Uruguayhin tehdyissä teollisuuden investoinneissa.

Fimpec PMO:n liikevaihto oli 20,4 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja se työllistää noin 165 henkilöä. Yrityksen liikevaihdosta noin 30 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Fimpec PMO on osa Fimpec Groupia.

”Fimpec on paitsi komea kasvutarina, myös erinomainen esimerkki keskisuomalaisesta kansainvälisen tason osaamisesta. Vientimaakuntana Fimpecin kaltaiset vahvat toimijat ovat meille elintärkeitä”, perustelee maakuntajohtaja Pekka Hokkanen valintaa.

Voittajayritys palkittiin Keski-Suomen kauppakamarin kevätkokouksessa 31.5. Samuli Alosen Maailma Siivillä -veistospalkinnolla. Palkinnon vastaanotti Fimpec PMO:sta johtajat Mikko Turunen, Pekka Salomaa ja Jorma Paananen.

”Olemme otettuja, että Keski-Suomen kauppakamari on noteerannut Fimpecin pitkäjänteisen työn kasvaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Projektijohtopalveluidemme juuret ovat Jyväskylässä ja olemme tehneet määrätietoista työtä, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaat työkalut hankkeidensa läpivientiin. Haluamme kantaa jatkossakin yhteiskuntavastuutamme ja toimia alalla edelläkävijänä vihreässä siirtymässä ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta, kertoo Fimpec PMO:n toimitusjohtaja Mikko Turunen.

Maineteko maailmalla -palkinnon myöntämisestä vastaa Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajisto yhdessä maakuntajohtaja Pekka Hokkasen ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltusen kanssa.

Lisätietoja

Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja Antti Määttä,
p. 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Maakuntajohtaja Pekka Hokkanen,
p. 040 595 0016, pekka.hokkanen@keskisuomi.fi

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen,
p. 040 058 3210, ari.hiltunen@kskauppakamari.fi

Fimpec PMO:n toimitusjohtaja Mikko Turunen,
p. 040 844 7566, mikko.turunen@fimpec.com

Lue nämä seuraavaksi