Matti Alonen Fimpecin Saksan tytäryhtiön toimitus­johtajaksi

Fimpec Deutschland GmbH:n uusi toimitusjohtaja on Matti Alonen, joka seuraa tehtävässä kesään 2021 mennessä eläkkeelle siirtyvää Teppo Gréniä.

Rakennustekniikan diplomi-insinööri Matti Alonen on nimitetty Fimpec Oy:n tytäryhtiön Fimpec Deutschland GmbH:n toimitusjohtajaksi 11.1.2021 alkaen. Fimpecin palveluksessa Alonen on ollut 1.8.2019 lähtien, viimeksi Fimpec Deutschland GmbH:n rakennuspäällikkönä. Ennen Fimpecille siirtymistä Alonen työskenteli viisi vuotta projektipäällikkönä ja seitsemän vuotta toimitusjohtajana rakennusalan yrityksessä.

”Fimpecissä minua kiinnosti erityisesti mahdollisuus työskennellä ulkomailla kansainvälisissä projekteissa. Tunsin yrityksen myös entuudestaan, ja tiesin pääseväni työskentelemään osaavien ammattilaisten kanssa kiinnostavissa projekteissa”, Alonen toteaa.

Fimpec Deutschland GmbH:n aikaisempi toimitusjohtaja Teppo Grén jatkaa Fimpecin palveluksessa operatiivisena johtajana ennen kuin siirtyy eläkkeelle kesään 2021 mennessä. Maaliskuun alkuun saakka hän työskentelee Saksassa ja sen jälkeen Suomessa valmistelemassa kustannushallintayksikön vetovastuun siirtämistä operatiiviselle johtajalle Henri Lähdesmäelle.

”Tehtävänmuutokset ovat ennalta suunniteltuja. Alusta saakka oli tarkoitus, että olen mukana Saksan tytäryhtiön käynnistämisvaiheessa, ja sen jälkeen vastuu siirtyy muille”, sanoo Grén, joka on yksi Fimpec Oy:n perustajista.

Fimpecille on tilausta Saksassa

Fimpecin tytäryhtiön toiminta on käynnistynyt Saksassa suunnitellusti. Ensimmäinen suuri projekti on jo meneillään, henkilöstövahvuus on kymmenen ja uutta henkilöstöä ollaan rekrytoimassa alkuvuodesta 2021.

”Fimpecin kaltaiselle toimijalle on tilausta alueella. Saksan rakennusalan markkina on valtavan suuri, ja siellä on paljon potentiaalia ja kysyntää, vaikka toisaalta kilpailu on kovaa ja vaatimustaso korkea. Meidän tarkoituksemme on keskittyä Saksassa kansainvälisiin suurhankkeisiin erityisesti energia-alalla, puunkäsittelyssä ja kemianteollisuudessa. Vahvuutemme on kyky tarjota asiakkaille kansainvälisen tason osaamista, josta meillä on vahvoja näyttöjä eri puolilta maailmaa”, Matti Alonen arvioi.

Fimpec Deutschland GmbH:n toimitilat ovat Leunassa Leipzigin läheisyydessä osoitteessa:
Am Haupttor, 06237 Leuna, Deutschland

Lisätietoja

Mikko Turunen, toimitusjohtaja, Fimpec Oy
puh. 040 844 7566, mikko.turunen@fimpec.fi

Lue nämä seuraavaksi