Sitadelli-korttelin tietomalli­koordinointi

Helsingin Vuorensaareen rakentuva Sitadelli-tornitalokortteli on haastava rakennuskohde, jossa käytetään tietomallinnusta kaikilla suunnittelualoilla. Fimpec (Byggnadsekonomi Oy) toimii hankkeessa tietomallikoordinaattorina.

Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen rakentuu tällä hetkellä kokonainen uusi asuinkortteli, johon tulee kaikkiaan neljä Bonavan toteuttamaa uudiskohdetta. Valmistuttuaan Sitadelli-korttelissa on noin 400 asuntoa ja lisäksi pihakannen alle tulee kahteen tasoon yli 120 autopaikkaa. Fimpec (Byggnadsekonomi Oy) toimii hankkeessa Bonavan yhteistyökumppanina tietomallikoordinaattorin tehtävissä.

Sitadellit suunnitellaan kaikkien suunnittelualojen osalta tietomallintamalla. Tietomallikoordinaattorina Fimpec auttaa varmistamaan suunnittelijoiden tietomallien laatua ja tukee tietomalliprosessia. Näin tietomallinnus täyttää Bonavan tietomallistrategian mukaiset mallinnustavoitteet ja -vaatimukset. Tammikuussa 2020 alkaneen tietomallikoordinoinnin aikana Sitadellien 1–4 sekä parkkihallin osalta tietomallit nyt tarkastettu tuotantovalmiuteen saakka. Seuraavana tulevat vuoroon Sitadellit 5 ja 6.

Uutta naapurustoa on kuvailtu myös tornitalojen kortteliksi. Esimerkiksi Sitadelli 1 on 14-kerroksinen ja Sitadelli 2 16-kerroksinen tornitalo. Hankkeen erityispiirteitä ovatkin siis korkeat rakennukset ja parkkihallin yhteensovitus neljän asuinrakennuksen kanssa. Ilman tietomallinnusta tällaista kokonaisuutta olisi haastava suunnitella ja ohjata. Hyvin tehty tietomallinnus tukee kohteiden suunnitelmien yhteensovitusta ja suunnittelunohjausta, sekä tuottaa laadukasta tietosisältöä laskennan ja rakentamisen tarpeisiin.

”Yhteistyö on ollut sujuvaa jo edellisissä projekteissa, joten heidän valitsemisensa tälle hankekokonaisuudelle oli helppoa. Tekemisessä on korostunut teknisen osaamisen lisäksi tiukka ohjauksellinen ote, joka mahdollistaa asiakkaan asettumisen omaan roolinsa”, arvioi projektinjohtaja Jani Germano Bonavasta.

» Fimpec osti Byggnasekonomi Oy:n 31.1.2022.

Lue nämä seuraavaksi