Fimpec Oy tarina

Nykyhetki

2021


Fimpec-konserni aloittaa

CTS Engtec Oy:n, Fimpec Oy:n ja Fundacon Oy:n toiminta siirtyy yhteisen Fimpec-nimen alle 26.5.2021. Samalla konserniyhtiö Smaragdus Oy:n nimi muuttuu Fimpec Group Oy:ksi. Fimpec määrittelee olevansa projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja.

2020

Fimpec Oy:n liikevaihto ylittää 10 miljoonaa euroa

Fimpecin liikevaihto oli 10,2 miljoonaa euroa. Neljännes siitä syntyi Suomen ulkopuolella.

2020

Fimpec Oy perustaa tytäryhtiöt Saksaan ja Chileen

Fimpec Deutschland GmbH:n perustetaan Leipzigin alueelle vahvistamaan yhtiön markkina-asemaa Keski-Euroopassa ja Fimpec Chile SpA vahvistamaan Fimpecin asemaa ja toimintamahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa.

2019

Smaragdus-konserni Fimpec Oy:n omistajaksi

Perustajaosakkaat myyvät Fimpec Oy:n Smaragdus-konsernille 6.2.2019.

2018

Fimpec Oy eriyttää toimitilarakentaminen omaksi liiketoiminta-alueeksi

Fimpec oli palvellut kiinteistörakentamista alusta lähtien metsä- ja energiateollisuuden investointiprojektien rinnalla. 2010-luvun jälkimmäisellä puoliskolla kasvua haettiin tietoisesti toimitilarakennuttamisesta ja kiinteistökehityksestä ja se eriytettiin omaksi liiketoiminta-alueeksi.

2017

Fimpec Oy työllistää 60 asiantuntijaa

Fimpec oli noussut yhdeksi alansa johtavista yrityksistä.

2017

Fimpec Oy perustaa tytäryhtiön Uruguayhin

Fimpec Uruguay S.A. perustettiin palvelemaan Fimpecin suomalaisia ja urugualaisia asiakkaita paikan päällä.

2016

Fimpec Oy laajentaa infrarakennuttamiseen ja talotekniikkaan

Uudet liiketoiminta-alueet täydentävät luontevasti aikaisempaa toimintaa Talotekniikkapalvelut hankitaan liiketoimintakaupalla Kuulcon Oy:stä. Liikevaihto on noin 7,3 miljoonaa euroa.

2015

Fimpec Oy:n liikevaihto nousee 5 miljoonaan euroon

Harppauksen taustalla on Metsä-Groupin Äänekosken biotuotetehdasprojekti, jossa Fimpec vastaa biotuotetehtaan rakennustöiden johtamisesta ja valvonnasta sekä laitosasennusten johtamisesta ja valvonnasta. Hankkeeseen osallistuu yhteensä 30 Fimpecin työntekijää.

2014

Fimpec Oy:n liikevaihto kasvaa noin 2 miljoonaan euroon

Kasvun taustalla on erityisesti Andritz Punta Pereira S.A:n sellutehdasprojekti Montes del Platassa Uruguayssa, jossa Fimpec vastaa rakennustyömaan johtamisesta.

2009

Fimpec Oy perustetaan

Fimpec Oy:n perustavat Jyväskylässä kuusi kokenutta rakennusalan yksinyrittäjää: Timo-Pekka Aaltonen, Teppo Grén, Pekka Korhonen, Marko Mäkimartti, Pekka Salomaa ja Timo Väyliö. Ensimmäisenä projektina Fimpec osallistuu Keljonlahden voimalaitoksen rakentamiseen, jossa uuden yrityksen vastuulla oli rakentamisen hankintatoimen organisointi ja rakennuttamistehtäviä. Sitä seuraavat monet metsä- ja energiateollisuuden investointihankkeet Suomessa ja maailmalla.

2009