Jakso 11: Fossiiliton teräs mullistaa terästeollisuutta

Vieraana SSAB:n Vice President, Head of Fossil Free Business Platforms Niko Korte.

Terästä on tehty reilut tuhat vuotta periaatteessa samalla, mittavia hiilidioksidipäästöjä aiheuttavalla tavalla, mutta nyt ala on valtavan mullistuksen edessä. Teräsyhtiö SSAB on investoimassa maailman ensimmäiseen fossiilivapaan teräksen tuotantoketjuun, jossa valmistetaan fossiilivapaata terästä vetypelkistysmenetelmällä, siis ilman hiiltä ja hiilidioksidipäästöjä. Pilottilaitos toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Maiju Hirvikallion vieraana tästä muutoksesta on kertomassa SSAB:n Vice President, Head of Fossil Free Business Platforms Niko Korte, jolla on pitkä tausta
palveluiden digitalisoinnin kehittämisestä. Fimpecin asiantuntijana keskusteluun osallistuu kaupallinen johtaja Frans Jokinen, jolla on vahva ymmärrys markkinan murroksista, systeemiajattelusta ja kokemus liiketoiminnan prosessien kehityksestä.

Keskustelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuulemaan, miten ja millaisessa ilmapiirissä fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitosinvestointia on viety SSAB:ssa eteenpäin, ja mitä haasteita matkalle on mahtunut. Korte ja Jokinen avaavat myös sitä, miksi hankkeeseen on ryhdytty, mitä mahdollisuuksia fossiilivapaa teräs tarjoaa ja mitä se muuttaa? Kysehän ei ole pelkästään teräksen valmistamisesta uudella tavalla, vaan paljon syvemmälle ulottuvasta ja vääjäämättömästä muutoksesta. Kuten Niko Korte toteaa: ”nyt kun tämä lumipallo on lähtenyt liikkeelle, se ei kyllä enää pysähdy”.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi