Rumpali johtaa bändiään taustalla

Fimpecin operatiivinen johtaja Tomi Vainio ei tyydy tavanomaiseen. Hänen työpäivänsä ovat täynnä vaihtelua ja haasteita, kun hän toimii esihenkilön roolissa, siirtyy sujuvasti myyntitapaamisiin ja hoitaa Keski-Suomen ja Jyväskylän toimistojen hallinnollisia tehtäviä. Hektisen arjen helpotus on bändikämppä, jonka ovien sisäpuolella avautuu toinen maailma.

Esihenkilönä tiimiään varten

Tomi on tiiminsä esihenkilö ja roudari, joka tarjoaa tukea ja neuvoja haastavissa tilanteissa. Vaikka hän ei olekaan jokaisen tiiminsä jäsenen alan piinkova asiantuntija, hän ymmärtää tiiminsä työtä ja tunnistaa jokaisen ainutlaatuisen osaamisen ja vahvuudet. Tämä vahvistaa yhteishenkeä ja avoimuutta helpottaen samalla työn suunnittelua.

Tomi on työskennellyt Fimpecissä jo vuodesta 2019 ja on oppinut tuntemaan kollegansa ja asiakkaansa perinpohjaisesti. Tämä on kantava teema Tomin esihenkilö- ja asiakastyössä.

”Tavoitteenani on toimia oikeudenmukaisesti ja avoimin mielin kaikissa tilanteissa. Haluan, että työtoverit voivat luottaa siihen, että olen heidän puolellaan”, Tomi kertoo. Hän arvostaa erityisesti saamaansa palautetta tasapuolisesta, avoimesta ja johdonmukaisesta toiminnasta.

Asiakastyössä ymmärtämisellä pitkälle

Asiakkaiden parissa työskentely haastaa Tomia jatkuvasti kehittymään ja oppimaan uutta. Esimerkiksi vihreään siirtymään liittyvien palvelujen kysyntä ja osaamisen tarve ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Esihenkilötyössä hyväksi havaittuja toimintamalleja Tomi soveltaa myös asiakastyöhön.

”Fimpecillä olemme kehittäneet palveluitamme asiakaslähtöisesti. Asiakastyössä aito ymmärtäminen on yhtä tärkeää, kuin esihenkilötyössäkin”, Tomi huomauttaa ja jatkaa, että ”nopeasti kasvava yhtiömme pystyy palvelemaan hyvin monipuolisesti asiakkaitamme erilaisissa vaativissa hankkeissa ja asiakkaan tahtotilan ymmärrys on avainasemassa hankkeen onnistumiselle.”

Humoristinen oma itsensä

Vuorovaikutus ja avoimuus ovat Tomille tärkeitä arvoja. Hän haluaa luoda luontevaa vuoropuhelua ympäristössään eikä unohda huumoria, joka keventää ilmapiiriä vakavienkin asioiden keskellä.

”Huumorilla terästetty vakavakin keskustelu voi olla tehokas ja tuloksellinen. Omana itsenä toimimisella on pitkäjänteisimmät vaikutukset. Välillä voi jopa nauraa”, Tomi summaa hymyillen.

Rytmi veressä

Työn rinnalla Tomilla on toinen elämä musiikin parissa. Jo nuorena hän löysi intohimon rumpujen soittamiseen, ja musiikki on seurannut häntä läpi elämän. Musiikkigenreihin on lukeutunut laidasta laitaan kaikkea kuoromusiikista aina raskaaseen rockiin monenlaisissa kokoonpanoissa.

Välillä soittamista on harrastettu myös hieman otsa kurtussa ja työnomaisesti, mutta turhan totiseen soitantaan Tomilla ei enää ole intohimoa. Bändityö tarjoaa hänelle työelämän rinnalle toisen kanavan luovuuden harjoittamiselle. Rumpusoolon soittaminen vie hetkessä mukanaan.

Nykyään Tomi soittaa rumpuja muutamissa eri bändeissä ja lähinnä omaksi iloksi. ”Toivottavasti välillä myös muiden”, hän lisää.

Ymmärrys ja avoimuus tukevat luovuutta

”Vahvat vuorovaikutustaidot ovat ratkaisevia myös bändissä. Jokaisella jäsenellä on ainutlaatuinen panoksensa suoritukseemme ja omat näkemyksensä. Haluan luoda avointa vuoropuhelua, jossa jokainen saa äänensä kuuluviin. Yhteistyössä päätökset syntyvät kollektiivisesti ja tasapuolisesti, mikä vahvistaa tiimihenkeä ja luo pohjan onnistumisille.”

Kuten esimiestyössään, myös bändissä Tomi toimii arvomaailmansa pohjalta. Sekä töissä Fimpecillä että soittaessa saa olla aidosti oma itsensä. Musiikki antaa hänelle mahdollisuuden olla luova toisella tavalla kuin työssä, ja yhdessä molemmat tasapainottavat toisiaan.

”Jokaisessa päivässä Fimpecillä minulla on aina jotain omaa”, Tomi summaa.

» Lue lisää uratarinoita ja katso avoimet tehtävät Ura Fimpecillä -sivulta

Lue nämä seuraavaksi