Jakso 5: Vihreän siirtymän sijoitus­ympäristö Suomessa

Vieraana työeläkeyhtiö Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen.

Miltä näyttävät vihreän siirtymän hankkeet sijoituskohteena institutionaalisen sijoittajan näkökulmasta ja millaisten ehtojen täytyy täyttyä, jotta tämä on valmis lähtemään mukaan hankkeisiin? Tähän erittäin ajankohtaiseen kysymykseen on Maiju Hirvikallion vieraana vastaamassa työeläkeyhtiö Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen. Rakennuttamisen ja kiinteistöalan näkökulmaa keskusteluun tuo Fimpec PMO:n toimitusjohtaja Mikko Turunen.

Kumppanit-podcastin viidennessä jaksossa on tarjolla näkemyksiä taloudesta ja vihreästä siirtymästä henkilöltä, joka seuraa sijoitusympäristöä Suomessa ja maailmalla keskeisellä paikalla. Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen katsoo asioita eläkesijoittajan näkökulmasta, jossa korostuu realismi ja kannattavuus.

Mahdollisuuksien ja tulevaisuudenlupausten sijaan keskustelussa nousevatkin esiin inflaatio, korot, tuottovaatimukset ja ennen kaikkea kassavirta. Luvassa ei ole pelkästään valoisia tulevaisuudennäkymiä, mutta pieniä valonpilkahduksia kuitenkin – ja muun muassa ratkaisu siihen, miten paljon puhuttu vetytalous saataisiin käynnistymään toden teolla. Kiinnostavia vastauksia saadaan myös Mikko Turusen esiin nostamiin kysymyksiin aurinkovoiman kiinnostavuudesta investointikohteena sekä vetytalouden nykytilasta.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan Maiju Hirvikallio saa Vatasen paljastamaan, mitä tapahtui, kun investori kokeili ChatGPT:tä.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi