Fimpecin Turun toiminnot yhdistyvät fuusiota valmistellen Pitkämäen­kadulle

Fimpec osti turkulaisen suunnitteluyhtiö Focusplan Oy:n 30.9.2021 toteutuneella kaupalla. Turun fimpecläiset ovat nyt muuttaneet saman katon alle focusplanilaisten kanssa. Fuusio valmistuu maaliskuun loppuun mennessä, jolloin yritykset sulautuvat yhdeksi 1.4.2022 alkaen.

Fimpecin Turun toiminnot siirtyivät tammikuussa uuteen toimistoon. Uusi toimistotila on tullut Fimpecille syksyisen yrityskaupan myötä. Askeleita lopulliseen fuusioon on otettu eri toimintojen osalta lokakuusta alkaen. Viime viikolla vuorossa oli Fimpecin Turun työntekijöiden muutto saman katon alle Focusplanin tiloihin. Tilojen laajennus valmistui tammikuussa, ja virallinen muuttopäivä oli 26.1. Fimpecin Turun toimipiste on 1.2.2022 eteenpäin Pitkämäenkatu 6, 20250 Turku. Puhelinnumerot ja yhteyshenkilöt säilyvät entisellään.

Focusplanin sulautumista Fimpeciin on valmisteltu kaupan toteuduttua sisäisesti ja yhteisen sävelen löytäminen on sujunut hyvin. Focusplanin erikoisosaaminen vahvistaa Fimpecin teknistä suunnittelu- ja toimialaosaamista erityisesti elintarvike-, materiaali- ja lääketeollisuudessa. Focusplan sulautetaan osaksi Fimpec-konserniin kuuluvaa Fimpec Engineering Oy:tä. Jo ennen yrityskauppaa alkaneita yhteisiä projekteja on jatkettu saumattomasti ja yhteistä lisämyyntiä on tehty jo olemassa olevien asiakkaiden suuntaan.

”On hyvä, että saamme kaikki asiantuntijamme saman katon alle, ja Turku saadaan näin yhteneväiseksi muiden Fimpecin Suomen toimipaikkojen kanssa. Lisäksi pystymme nyt myös Turun seudulla olemaan lähempänä paikallisia asiakkaita Fimpecin palveluvalikoimalla ja varmistamaan mahdollisimman hyvän asiakaspalvelun”, iloitsee suunnittelupalveluiden johtaja Harri Soininen.

”Toimintojen sulauttaminen on hyvällä mallilla ja olemme tyytyväisiä, että saamme Focusplanin asiakkaille nyt entistä laajemmin suunnittelun- ja projektijohtamisen palveluita tarjolle ja pystymme hoitamaan suuremmatkin hankkeet oman porukan voimin”, täydentää Turun seudun aluepäällikkö Joni Heino.

Turun toimistolta käsin Fimpec tuottaa uuden isomman tiimin voimin sekä suunnittelun että projektinjohdon palveluja. Paikallisille asiakkaille on nyt tarjolla vahvaa energia- ja infrarakentamisen sekä teollisuus- ja kiinteistökehityksen alojen osaamista.


Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 25,7 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 320 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla. 

Vuonna 1988 perustettu Focusplan Oy on turkulainen suunnittelutoimisto, joka tarjoaa useille eri teollisuudenaloille korkealaatuisia teknisiä suunnittelu-, projektinjohto- ja konsulttipalveluita. Yhtiö työllistää 30 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 2,7 miljoonaa euroa. 

Lue nämä seuraavaksi