HeatConsultin Aleksandr Shuljatjev ehdolla Vuoden insinööri 2021 -tittelin saajaksi Virossa

Fimpecin osaomistaman HeatConsultin johtava insinööri Aleksandr Shuljatjev on yksi kolmesta henkilöstä, jotka ovat ehdolla vuoden insinööriksi Virossa. Shuljatjevilla on 20 vuoden kokemus kaukolämpöalalta ja hän on vienyt läpi monia tärkeitä kaukolämpöprojekteja Virossa.

Aleksandr Shuljatjev on ehdolla Vuoden insinööri 2021 -tittelin saajaksi erityisesti laajan osaamisensa ansiosta. Hän on toiminut kaukolämpöinsinöörinä 20 vuoden ajan ja hänen suunnitteluratkaisujaan on käytetty suurimmissa kaukolämpöhankkeissa Tallinnassa. Yksi merkittävimmistä hankkeista, jossa Shuljatjev on ollut mukana, oli Tallinnan kaukolämpöverkko, jonka kokonaispituus on 500 kilometriä.

Hiljattain Shuljatjev oli vastuussa monitahoisesta ja isosta projektista, jossa Ülemisten kaupunki siirtyi käyttämään vihreää energiaa. Ülemiste on Baltian suurin bisneskaupunki ja projektin tavoitteena oli liittää kaupunki kaukolämpö- ja kaukojäähdytysverkkoon. Tämän ansiosta kaupunki pystyy tarjoamaan uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua lämmitystä ja jäähdytystä. Projekti toteutettiin vuosina 2020–2021 ja se valmistui aikataulussa.

HeatConsultin hallituksen jäsen Igor Krupenski on ylpeä kollegaan kohdistuneesta tunnustuksesta ja HeatConsultin korkeatasoisesta osaamisesta. ”Aleksandr on tehnyt pitkän uran kaukolämpösuunnittelun parissa ja viimeisten seitsemän vuoden ajan hän on toiminut johtavana insinöörinä HeatConsultilla. Hän on hyvin vastuullinen kollega, joka kiinnostuu uusista teknologioista ja innovaatioista sekä jakaa mielellään tietämystään työkavereidensa kanssa”, Krupenski luonnehtii Vuoden insinööri -tittelin ehdokasta.

Vuoden insinöörin tittelin myöntää Viron insinööriliitto.


HeatConsult OÜ on erikoistunut lämmön ja kaasun syöttöjärjestelmien suunnitteluun, omistajan valvontaan ja asiantuntija-arviointiin. Fimpec tuli HeatConsultin osaomistajaksi vuonna 2020. Yhteistyön ansiosta HeatConsultin konsultointipalvelut ovat saatavilla Fimpecin kautta myös Suomessa ja Fimpecin palvelutarjonta on puolestaan käytettävissä HeatConsultin asiakkailla Virossa ja Baltiassa.

Lue nämä seuraavaksi