Kahdeksan inspiroivaa keskustelua

Fimpecin Kumppanit-podcast tarjosi vuoden 2023 lopulla kuunneltavaksi kahdeksan mielenkiintoista keskustelua tuulivoimasta ja vetytaloudesta hiilidioksidin talteenottoon sekä rakennuttamisesta tekoälyyn ja vihreän siirtymän hankkeisiin sijoituskohteina. Kaikki podcastit ovat edelleen kuunneltavissa ja niiden pohjalta tehdyt jutut luettavissa Fimpecin sivuilla.

”Podcastit tarjosivat itsellekin todella inspiroivia hetkiä ja monia ahaa-elämyksiä. On ihan pakko hämmästellä, kuinka paljon meillä Suomessa on lahjakkaita ihmisiä, jotka vielä osaavat kertoa asioista mielenkiintoisesti ja saavat uskomaan tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Luulenpa, että kuuntelen jaksot  joulun aikana uudelleen ja haen niistä vauhtia uuteen vuoteen”.
Fimpecin markkinointi- ja viestintäjohtaja Maiju Hirvikallio, Kumppanit-podcastin hostaaja

Jakso 1: Tahtituotantoa teollisuuden rakennushankkeisiin!

”Tahtituotannossahan kyse on siitä, että suunnitellaan tarkemmin ja pienempiä paketteja, pyritään niiden suunnittelussa vakiointiin ja työpakettien vakioinnin kautta välittämään parempaa tilannetietoutta kaikille mukanaoleville.  Tehdään siis parempaa suunnittelua ja korkeamman taajuuden johtamista ja kontrollia.”
Visionin osakas, DI Aleksi Heinonen

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 2: Tuulivoima hyväksytään, kun se on hyvä naapuri

”Sanoisin, että tuulivoiman on tärkeää olla hyvä yrityskansalainen, ja hanketta pitää aivan alusta alkaen viedä eteenpäin niin, että olemme hyvä naapuri.”
Tuulivoimayhdistyksen operatiivinen johtaja Heidi Paalatie

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 3: Mihin on matkalla vetytalous Suomessa?

”Vetytalous voi tuoda Suomeen kymmenien miljardien investoinnit ja synnyttää jopa satojatuhansia työpaikkoja pitkässä juoksussa. Siitä voi rakentua maamme uusi taloudellinen kivijalka.”
P2X Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Herkko Plit

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 4: Tekoälylle on tilausta rakennustyömaalla

”Tekoäly tarjoaa rakennustyömaan johtamiseen paljon mahdollisuuksia. Se voi auttaa turvallisuuden parantamisessa, riskienhallinnassa tai töiden tehostamisessa esimerkiksi vähentämällä turhaa liikkumista.”
Tekniikan tohtori, Admicom Oyj:n Head of AI Jukka Ala-Mutka

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 5: Näin työeläkeyhtiössä nähdään vihreän siirtymän hankkeet sijoituskohteena

”Vihreän siirtymä tarjoaa monenlaisia investointimahdollisuuksia esimerkiksi energiantuotantoon ja energiainfraan kokonaisuudessaan. Periaatteessa investoinnit energiainfrastruktuuriin sopivat eläkesijoittajalle, jos ne vain takaavat vakaan kassavirran.”
Työeläkeyhtiö Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 6: Suomesta voi tulla valtava energiamaa

”Meidän pitää ymmärtää Suomessa, että voimme oikeasti olla maailman parhaita. Ei pidä nöyristellä liikaa, ettei onni mene ohitse. Tämä mahdollisuus on niin valtava.”
Myrsky Energia Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Candelin-Palmqvist

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 7: Tekeekö hiilidioksidin talteenotto Suomesta hiilineutraalin?

”Hiilidioksidin talteenotto tarjoaa meille huikean mahdollisuuden loikata maaksi, joka imee enemmän hiilidioksidia kuin päästää taivaalle.”
Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Jakso 8: Näin kaukolämmöstä tulee hiilinegatiivista

”Kaukolämmön yleisyys on Suomelle suuri etu, kun tavoitellaan päästöjen vähentämistä.  Se tarjoaa mahdollisuuden hiilinegatiivisuuteen, skaalaetuja lämmön ja energian varastoinnissa ja kunnossapidossa sekä mahdollisuuden hyödyntää erilaisia lämmönlähteitä.”
Tampereen Energian energiamarkkinoista vastaava johtaja Jukka Joronen

» Kuuntele jakso
» Lue artikkeli

Lue nämä seuraavaksi