Jakso 12: Digitalisaatio on välttämättömyys energia-alan vihreässä siirtymässä

Vieraana Helenin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Tällä kertaa Kumppanit-podcastin vieraana on Suomen suurimpiin kuuluvan energiayhtiön, Helenin, toimitusjohtaja Olli Sirkka. Hänen kanssaan käydään läpi energia-alan digitalisaatiota ja siihen liittyviä älykkäitä ratkaisuja sekä millaisia mahdollisuuksia ja haasteita ne tuovat mukanaan. Tarjolla on näkemyksellistä ja ajatuksia herättävää pohdintaa, sillä Sirkalla on takanaan pitkä kokemus digitalisaatiosta. Ennen Helenille tuloaan hän johti DNA:n yritysliiketoimintaa ja työskenteli sitä ennen pitkään Ericssonilla, viimeksi Ericsson Suomen toimitusjohtajana.

Keskustelussa on mukana myös Fimpec Consultingin toimitusjohtaja Panu Rahikka, jolla on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä yritysten johtotehtävissä ja ICT-alalla. Ja tietenkin paikalla on hostaaja Maiju Hirvikallio.

Vähän yli puolen tunnin aikana selviää, miksi digitalisaation merkitys on poikkeuksellisen suuri energia-alan murroksessa ja miksi se on itse asiassa välttämättömyys vihreässä siirtymässä. Sirkka avaa kiinnostavalla tavalla sitä, miten digitalisaation avulla saadaan rakennettua kokonaisuus, jossa energiaa on aina saatavilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Esiin nousevat myös tuuli- ja aurinkovoiman lisääntymisen mukanaan tuomat hintavaihtelut ja miten niitä voidaan tasoittaa –digitalisaation avulla.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi