Jakso 14: Akkuarvoketjun markkinapotentiaalia etsimässä

Vieraana Suomen Malmijalostus Oy:n akkuarvoketjun johtaja Timo Strengell.

Maailma janoaa sähköautoihin, älypuhelimiin sekä niiden akkuihin tarvittavia mineraaleja – ja mielellään muualtakin kuin Kiinasta. Siksi akkuarvoketjuun liittyvä liiketoiminta tarjoaa tällä hetkellä todella suuria mahdollisuuksia myös Suomessa, jonka maaperästä löytyy monia näistä kriittisistä mineraaleista. Mutta mistä akkuarvoketjussa oikeastaan on kyse, ja mitä ovat oikeasti ne mahdollisuudet, joita se tarjoaa. Entä miksi investointeja pitäisi saada liikkeelle nopeasti juuri nyt ja millä keinoilla tämä onnistuu?

Kevään 2024 viimeisessä Fimpecin Kumppanit-podcastissa näihin tärkeisiin kysymyksiin tarjoaa huippukiinnostavia vastauksia Suomen Malmijalostus Oy:n akkuarvoketjun johtaja Timo Strengell, joka on kehittämässä useita akkuarvoketjuun kuuluvia hankkeita. Aikaisemmin Kanteleen Voiman edistyksellistä NordFuel-projektia vetäneen ja UPM:ssä biokemikaalien parissa ja hankekehityksessä työskennelleen Strengellin lisäksi hostaaja Maiju Hirvikallion vieraana on Fimpecin Akut ja kriittiset mineraalit -liiketoimintayksikköä vetävä Sami Ström.

Luvassa on vähän yli puoli tuntia tarkkaa analyysiä ja perusteltuja näkemyksiä Suomen vahvuuksista akkuarvoketjuun liittyvässä liiketoiminnassa. Toisaalta esiin nousevat myös haasteet, jotka voivat uhata kovassa kansainvälisessä kilpailussa menestymistä. Näkymät täysin uuden teollisuudenalan luomiseksi Suomeen ovat kuitenkin hyvät.

Oho! Tämä upotus ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi upotuksen, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Lue nämä seuraavaksi