Valmet

Valmetin Shotton-projekti

Fimpecillä on laaja tehdassuunnittelu­toimeksianto Valmetin Shotton-projektissa.

Toimiala

Metsäteollisuus

Palvelut

Suunnittelu

Projektista

Valmet toimittaa Eren Paperin Shottonin tehtaalle Isoon-Britanniaan OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjat. Uusi ulkopakkauskartonkikone tekee Shottonin paperitehtaasta Ison-Britannian suurimman ja teknisesti edistyneimmän.

Valmetin toimittaman OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjojen tilaukseen sisältyvät laajamittaiset automaatiojärjestelmät, palvelut ja teollisen internetin ratkaisut. Uusi ulkopakkauskartonkilinja (PM3) tuottaa korkealaatuisia ja erikoistuneita kartonkilajeja ja käyttää sataprosenttisesti kierrätettyä paperia. Tehtaan käynnistyminen on suunniteltu vuodelle 2024.

Kartonkikoneen viiran leveys on yli 10 metriä ja se tuottaa testliner- ja fluting-lajeja neliömassa-alueella 70–135 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 800 m/min ja vuotuinen kapasiteetti noin 700 000 tonnia.

Shotton -projektista ja toimituksen teknisistä yksityiskohdista löytyy lisätietoa Valmetin tiedotteesta, joka on julkaistu 4. toukokuuta 2022:

Valmet toimittaa Eren Paperin Shottonin tehtaalle Isoon-Britanniaan OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjat sisältävän tilauksen

Fimpecin rooli hankkeessa

Fimpec ja Valmet ovat sopineet laajasta tehdassuunnittelutoimeksiannosta, joka koskee OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjaa (PM3), jotka Valmet toimittaa Eren Paperin Shotton Mill -osakeyhtiölle Iso-Britanniaan. Fimpecin toimeksianto kattaa neljän osa-alueen suunnittelun.

Fimpec vastaa projektissa OCC-alueen, massankäsittelyn ja konelinjan tehdassuunnittelusta sekä erillistoimeksiannoilla kemikaaliosaston sekä konelinjan pienputkistojen suunnittelusta. Tehtävät sisältävät prosessisuunnittelun, laitossuunnittelun, teräsrakennesuunnittelun, automaatiosuunnittelun ja prosessi-ilmastoinnin suunnittelun.

Sanottua

Jatkoa Valmetin ja Fimpecin pitkälle yhteistyölle

Shottonin projektiin liittyvät suunnittelutyöt ovat jatkoa Valmetin ja Fimpecin pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Viime vuosikymmeninä Fimpec on osallistunut useiden Valmetin hankkeiden tehdassuunnitteluun.

”Tehdassuunnittelun tilaaminen Fimpeciltä oli luonnollinen jatko aiempaan vastaavanlaiseen projektiin. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut sujuvaa”, sanoo vanhempi projektipäällikkö (Senior Project Manager) Petri Aspholm Valmetilta.

”Fimpecin näkökulmasta tätä ja aikaisempia projekteja tehtäessä on ollut hieno huomata, kuinka suunnittelusynergia sattuu välillämme kohdalleen. Molempien osaaminen ja tietämys yhdistyy projekteissa tehokkaaksi projektoinniksi Toinen tärkeä asia on hyvä tiimihenki. Projektia viedään eteenpäin yhtenä joukkueena”, sanoo liiketoimintajohtaja Harri Soininen, joka toimii hankkeen projektipäällikkönä Fimpecissä. Hän huomauttaa vielä, että itse tehdasaluekin on kaikkinensa tuttu Fimpecille.

”Olemme tehneet Shottonin tehdasta koskevia projekteja jo 1990-luvulta lähtien, joten tunnemme alueen entuudestaan hyvin. Tästäkin kokemuksesta on hyötyä toimeksiannon läpiviennissä.”

Tuhansien työtuntien suunnittelu-urakka

”Fimpecille kyseessä on mittava projekti, joka työllistää useamman kymmenen henkilöä tulevan vuoden aikana. Huippuvaiheessa suunnittelua tekee jopa 50 henkilöä. Kokonaisuudessa työn laajuus on kymmeniä tuhansia tunteja”, Soininen arvioi.

Suunnittelua tehdään Fimpecin eri toimipaikoissa. Pääpaino on Kouvolassa, mutta projekti työllistää suunnittelijoita myös muissa toimistoissa, kuten Turussa ja Jyväskylässä.

”Olemme organisoineet projektin siten, että suunnitteluorganisaatio on pyritty pitämään selkeänä ja tehokkaana. Kemikaaliosaston ja pienputkiston suunnittelu viedään läpi omina projekteinaan tietenkin synergiaetuja hyödyntäen. Kemikaaliosaston projektia vetää Kai Kuoppa ja pienputkistoja vetää Mika Eväsoja. Itselleni tämä on mielenkiintoinen paluu suuren paperitehdashankkeen pariin pitkästä aikaa – ja vieläpä tutulle tehtaalle. Välissä olen ollut mukana sellutehdasprojekteissa”, Soininen kertoo.

Lisätietoja

Harri Soininen

liiketoimintajohtaja

TEOLLISUUSSUUNNITTELU

harri.soininen@fimpec.com

+358 40 552 5814

Lue nämä seuraavaksi