Kotkamills uudisti sellutehtaansa pesulinjan, Fimpec vastasi suunnittelusta

Kotkamills Oy tehosti sellutehtaansa toimintaa uudistamalla pesulinjan kesällä 2020. Fimpec (CTS Engtec) vastasi nopealla aikataululla läpivietävässä hankkeessa prosessi- ja sähkösuunnittelusta sekä mekaanisesta suunnittelusta.

Kotkamillsin sellutehtaalla ajanmukaistettiin kesällä 2020 toinen pesulinjoista uusimalla sen DD-pesurien (Drum Displacer) yläosat. Hankkeessa vanhat laitteet korvattiin uusilla ja pesulinjan tehokkuutta parannettiin. Uudistuksen jälkeen linjan teho riittää tehtaan kahden sellunkeittolinjojen tarpeisiin eikä erillisiä pesulinjoja enää tarvita.

Sellutehtaan pesulinjan kapasiteetin nosto oli tehtaan strategian mukainen. Tavoitteena on Kotkamillsin Absorbex-laminaattipaperilinjan kokonaisvaltainen kapasiteetin nosto. Nyt tehtävä projekti oli jatkoa jo aloitetulle kapasiteetin nostohankkeelle. Seuraavaksi tavoitteena on modernisoida keittolinja 1 ja jatkaa eteenpäin osaprosessi kerrallaan.

Pesulinjan uudistaminen vietiin läpi nopeassa aikataulussa vuoden 2020 aikana. Suunnittelu käynnistyi maaliskuussa, asennustyöt tehtaalla alkoivat kesäkuun loppupuolella ja uudistettu pesulinja otettiin käyttöön elokuun loppuun mennessä. Uudistuksen vaatiman prosessi- ja sähkösuunnittelun teki Fimpec (CTS Engtec).

– Meillä on  puitesopimus, ja yhteistyötä on tehty aiemminkin. Lisäksi tuttu projektointihenkilöstö tehostaa projektin läpi viemisessä, tekninen johtaja Jan Lousa Kotkamillsistä perustelee valintaa.

– Meille tämä oli tärkeä suunnittelutyö. Sellutehtaat ovat suunnittelijoillemme sinänsä tuttuja kohteita, joten hanke sopi hyvin osaamiseemme. Tämä auttoi osaltaan viemään suunnittelutyön lävitse halutussa aikataulussa. Mekaanisessa suunnittelussa hyödynsimme laserkeilauksen tuloksena syntyvää pistepilveä ja sen pohjalta tehtävää 3D-mallinnusta, joka helpottaa suunnittelua tällaisessa kohteessa, jossa huomioon on otettava vanhat rakenteet ja laitteet, kertoo hanketta CTS Engtecissä vetänyt projektipäällikkö Jari Sipola.

Suunnitteluun osallistui CTS Engtecin henkilöstöä Kouvolasta ja uudesta Kotkan toimistosta, jonka avulla CTS Engtec haluaa tarjota asiakkailleen Etelä-Kymenlaakson alueella kattavammin lähipalveluja.

Lue nämä seuraavaksi