Fimpec mukana Valmetin kartonki­konelinjan suunnittelussa Turkissa

Fimpec toimittaa Valmetille kartonkikonelinjan tehdassuunnittelun Turkin Sökeen. Fimpecin rooli projektissa on merkittävä. Suunnittelussa on Fimpeciltä mukana usean eri suunnittelualan asiantuntijoita. Projekti on jo hyvässä vauhdissa.

Fimpecin pitkäaikainen asiakas Valmet on tilannut Fimpeciltä kartonkikonelinjan tehdassuunnittelun Turkin Sökeen. Loppuasiakas on turkkilainen kartonkivalmistaja Kipas Kagıt Sanayi İsletmeleri A.Ş. Kartonkikone tulee olemaan valmistuessaan noin 9 metriä leveä, sen nopeus 1 800 metriä minuutissa ja tuotanto 1 900 tonnia päivässä 90 grammaista liner- tai fluting-kartonkia.

Kutsumanimen KIPASPM3 saanut projekti on Fimpecin osalta monen eri suunnittelualan paletti. Se sisältää prosessi-, automaatio-, layout-, putkisto- ja rakennesuunnittelua.

Työt alkoivat Fimpecin osalta kesäkuussa 2021. Projekti työllistää Fimpeciä tiiviimmin vuoden ajan, ja mukana on parhaimmillaan useita kymmeniä asiantuntijoita. Kokonaisuudessaan työt kestävät puolitoista vuotta. Koneen startti on suunniteltu loppuvuoteen 2023.

“Yhteistyömme on vahvaa ja sen pohjalta on ollut luontevaa lähteä tekemään jälleen merkittävää yhteistä projektia valmetlaisten kanssa. Tämä on hyvää jatkumoa vastaavanlaisille suunnitteluprojekteille, joita olemme aiemminkin Valmetille tehneet,” kertoo Fimpecin suunnittelupalveluiden johtaja Harri Soininen.

Valmet kertoi hankkeesta omilla nettisivuillaan syyskuussa 2021: Valmet toimittaa ulkopakkauskartonkikonelinjan Kipas Kagıtille Turkkiin

Lue nämä seuraavaksi