Valmet toimitti sellu- ja kartonki­teknologiaa Klabinille Brasiliaan, Fimpec vastasi kemikaali­järjestelmien automaation sovellus­suunnittelusta

Fimpec teki automaatiojärjestelmän sovellussuunnittelua Valmetin merkittävään sellu- ja kartonkiteknologiatoimitukseen Klabinille Brasiliaan.

Fimpec on osallistunut sovellussuunnittelijana Valmetin sellu- ja kartonkiteknologiatoimitukseen brasilialaiselle sellu-, kartonki- ja paperivalmistaja Klabinille. Toimitus koostuu päällystetyn kartongin valmistuslinjasta, uudesta kuitulinjasta, johon kuuluu uusi jatkuvan sellunkeiton G3-järjestelmä sekä uudesta valkaistun kemikuumahierteen (BCTMP) valmistuslinjasta. Toimitukset ovat osa Klabinin suuren Puma II -investointiprojektin toista vaihetta.

Fimpecin osuutena Valmetin toimituksessa oli kartonkikoneen märänpään kemikaalien, pastakeittiön ja konekiertojen alueiden automaatiojärjestelmän sovellussuunnittelu.  Automaatiojärjestelmä ohjaa tuotannossa tarvittavien kemikaalien valmistusta ja annostelua massan sekaan ja prosessin loppuvaiheessa kartongin pinnalle.

Senior Manager Sampsa Suni Valmetilta kertoo, että kyseessä on todella merkittävä hanke Valmetin näkökulmasta. Fimpecin roolia hän kuvailee tärkeäksi alihankkijaksi.

”Meillä on pitkä historia yhteistyöstä Fimpecin kanssa kemikaalipuolen sovellussuunnittelussa, johon heillä on vahvaa osaamista. Siksi halusimme heidät mukaan myös tähän hankkeeseen, ja yhteistyö on ollut saumatonta ja rakentavaa. Meidän kannaltamme on tärkeää, että voimme luottaa työn hoituvan  tehtäväksiannon jälkeen, eikä asialla tarvitse enää kuormittaa omaa organisaatiotamme. Tulemme jatkossakin toimimaan yhteistyössä Fimpecin kanssa suurissa ja haastavissa kemikaaliprojektitoimitukissa, Suni sanoo.

Suuri ja haasteellinen sovellussuunnittelutoimeksianto

Fimpecille kyseessä oli suuri ja haasteellinen sovellussuunnittelutoimeksianto. Sen työllistävä vaikutus oli vuoden 2022 aikana 5–6 henkilöä. Projekti on edennyt suunnitelmien mukaan, ja Fimpec on mukana myös automaatiojärjestelmän käyttöönotossa.

”Meidän vahvuutemme tässä hankkeessa oli se, että Fimpecillä on todella pitkä historia paperin, kartongin ja sellun valmistusprosessien suunnittelusta. Samoin meillä on pitkäaikainen kokemus pastakeittiöiden sovellussuunnittelusta ja niihin liittyvien sekvenssi- ja prosessiohjausjärjestelmien tekemisestä”, kertoo projektiin osallistunut Pekka Silvennoinen Fimpeciltä.

Loppuvaiheessa oleva projekti on jatkoa Valmetin ja Fimpecin pitkään jatkuneelle yhteistyölle. Fimpec on ollut vuosikymmenten mittaan mukana useissa Valmetin toimituksissa, esimerkiksi Puma II -investointiprojektin ensimmäisessä vaiheessa, jossa Valmet toimitti vuonna 2021 käynnistyneeseen tehtaaseen Klabinille kraftlainerikoneen ja kuitulinjan. Fimpec teki tuolloinkin sovellussuunnittelua kemikaalijärjestelmiin.

Lisätietoja

Harri Soininen

liiketoimintajohtaja

TEOLLISUUSSUUNNITTELU

harri.soininen@fimpec.com

+358 40 552 5814

Lue nämä seuraavaksi