Fimpec tarjoaa projektinjohto­palvelut Rohe Solutionsille Kainuun Voiman LNG-ratkaisun toimituksessa

Rohe Solutions Oy on tilannut CTS Engtec Oy:ltä projektinjohtopalvelut hankkeeseen, jossa Kainuun Voima Oy:lle toimitetaan LNG-ratkaisu avaimet käteen -mallilla.

Rohe Solutions Oy on sopinut Kainuun Voima Oy:n kanssa polttoöljyä korvaavan nesteytetyn maakaasun (LNG) kokonaisratkaisun toimittamisesta avaimet käteen -mallilla. Siinä Kainuun Voiman raskaan polttoöljyn varakattila muutetaan LNG-käyttöiseksi.

Kokonaisvastuussa hankkeesta oleva Rohe Solutions Oy on tilannut Fimpeciltä (CTS Engteciltä) hankkeen projektinjohdon, dokumentaationhallinnan ja työmaavalvonnan palvelut. LNG-aseman toimittaa Sarlin Oy Ab sekä käyttöputkiston ja kaasupolttimet Oilon Group.

– Rohen toteutusmalli perustuu osaaviin kumppaniverkostoihin. CTS Engtecin kaasuosaaminen oli meille ennestään tuttua ja yhteistyö tuntui heti luontevalta, toteaa Rohen toimitusjohtaja Perttu Lahtinen.

– CTS Engtecille tämä on merkittävä ja mielenkiintoinen hanke, johon pystymme tarjoamaan kokonaisuuteen sopivan paketin niin henkilöstöresurssien kuin käytettävien järjestelmien osalta. LNG-ratkaisut ovat uusi ja kasvava ala, jossa haluamme olla mukana jatkossakin, arvioi CTS Engtecin projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Ville Niemi.

Kainuun Voiman LNG-asemalla korvattavan polttoöljyn vuosienergia on arviolta noin 60 000 megawattituntia, joka vastaa 3 000 omakotitalon vuotuista energiakulutusta. Rohe toimittaa nesteytetyn maakaasun Haminaan vuoden 2021 alusta valmistuvasta LNG-terminaalista.

LNG on kustannustehokas polttoainevalinta, joka vähentää samalla hiilidioksidipäästöjä noin 25 prosenttia polttoöljyn käyttöön verrattuna. Lisäksi myös typpi-, rikki- ja hiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi. Ratkaisu soveltuu sellaisenaan uusiutuvien kaasujen, kuten nesteytetyn biometaanin tai Power-to-X, käyttöön niiden tuotantokilpailukyvyn kehittyessä. Ratkaisu sisältää valmiudet myös kaasuautojen CNG- ja raskaan liikenteen LNG-tankkausratkaisulle, joka on toteutettavissa myöhemmin.

Rohe Solutions Oy:n tiedote Kainuun Voima Oy:n LNG-aseman toimittamisesta >

Rohe Solutions Oy >

Kainuun Voima Oy >

Lisätietoja

CTS Engtec Oy: Projektipäällikkö Ville Niemi,
ville.niemi@ctse.fi, 050 4534 596

Rohe Solutions Oy: Toimitusjohtaja Perttu Lahtinen
perttu.lahtinen@rohe.fi, 0407718908

Rohe Solutions Oy on Haminan Energian ja Alexela Energian yhteisyritys, joka harjoittaa maakaasun ja LNG:n eli nesteytetyn maakaasun myyntiä. Rohe tarjoaa teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin pohjautuvia LNG-palveluita, alkaen pelkästä LNG-toimituksesta ja ulottuen täydellisiin ”avaimet käteen” -ratkaisuihin.

Kainuun Voima Oy on Kajaanin kaupungin omistama voimayhtiö. Yritys tuottaa sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä. Yhtiö pyrkii taloudelliseen nollatulokseen ja toimittaa osakkailleen mahdollisimman edullista energiaa, jota nämä voivat käyttää itse tai myydä eteenpäin omille asiakkailleen.

Lue nämä seuraavaksi