Janne Kellola Fimpecin teollisuus­toimialan sähkö- ja automaatio­suunnittelun vetäjäksi

Fimpecin teollisuustoimialan EIA-osaston vetäjä vaihtui alkukesästä, kun Janne Kellola aloitti tehtävässä heinäkuun alussa eläkkeelle siirtyneen Jari Mynttisen jälkeen.

Koneautomaatioinsinööri (AMK) Janne Kellola on nimitetty Fimpec Engineeringin teollisuustoimialan sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnittelua tekevän EIA-osaston suunnittelupäälliköksi. Hän aloitti tehtävässä kesäkuussa osaston aikaisemman vetäjän Jari Mynttisen siirtyessä eläkkeelle. Mynttinen ehti olla Fimpecin palveluksessa yhteensä lähes 40 vuotta, josta suunnittelupäällikkönä vuodesta 2009 lähtien.

Kellolan vastuulla on EIA-osaston johtaminen ja kehittäminen sekä osallistuminen tarjousten valmisteluun ja esisuunnittelu- ja esiselvitystehtäviin.

Fimpecin palvelukseen Kellola siirtyi huhtikuun lopulla Rejlers Finland Oy:stä, jossa hän työskenteli vuosina 2017–2023 projekti-insinöörinä vetäen IA-suunnitteluprojekteja ja osallistuen niiden suunnittelutyöhön. Kellolalle kyseessä oli paluu tuttuun taloon, sillä vuosina 2003–2017 hän työskenteli Fimpecissä (CTS Engtec) erilaisissa suunnittelu- ja tiiminvetäjän tehtävissä. Uutta tehtäväänsä Kellola kuvailee mieluisaksi haasteeksi, johon hän päätti tarttua perusteellisen harkinnan jälkeen.

”Suunnittelupäällikön tehtävä antaa mahdollisuuden hyödyntää aikaisemmissa tehtävissä hankkimaani osaamista ja kokemusta. Tehtävä on todella mielenkiintoinen, sillä Fimpecistä löytyy monipuolista ja korkeatasoista tämän alan osaamista, mikä antaa mahdollisuuden haastavienkin toimeksiantojen läpivientiin. Tehtävän hoitamisen kannalta arvokasta oli se, että pystyin perehtymään osaston toimintaan Jari Mynttisen kanssa ennen hänen siirtymistään eläkkeelle.”

Suunnittelua ja projektinhoitoa eri alojen EIA-tarpeisiin

Fimpec Engineeringin teollisuustoimialan EIA-osasto tarjoaa suunnittelua ja projektinhoitoa eri alojen EIA-tarpeisiin. Osaston osaaminen kattaa sähkösuunnittelussa sähköverkon ja sähkönjakelun hallinnan pienjännitekäyttökohteisiin 110kV:n kohteista lähtien. Ydinosaamista ovat sähköverkkojen laskennat, keskus- ja kojeistomäärittelyt, kaapelointiratkaisut, saattolämmityssuunnittelu sekä ratkaisuihin liittyvät suojauslaskennat.

Automaatio- ja instrumentointisuunnittelussa osasto tarjoaa asiakkaille kokonaisuuden hallintaa. Osaamista ovat muun muassa ohjausjärjestelmien määrittely, prosessin instrumentointi, automaattiventtiilien määrittely sekä laitteiden sijoitus ja kaapelointisuunnittelu. Erityisosaamista on tarjolla esimerkiksi räjähdysvaarallisten tilojen automaatiosta ja turva-automaatiosta.

EIA-osaaminen yhdessä Fimpecin automaation sovellussuunnittelun palvelun kanssa mahdollistaa myös laajoista SIA-kokonaisuuksista huolehtimisen suunnittelu- ja projektipalveluna. Suunnittelupalvelujen lisäksi tarjolla on asennusvalvonta- ja käyttöönottopalveluita.

Fimpecin teollisuustoimialan EIA-osastolla työskentelee lähes 40 huippuasiantuntijaa.

Lisätietoja:

Janne Kellola

suunnittelupäällikkö,
sähkö ja automaatio

SUUNNITTELUPALVELUT

janne.kellola@fimpec.com

+358 40 713 6906

Lue nämä seuraavaksi