Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Fimpec allekirjoittivat esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasprojekti etenee. Projektin aikataulua on täsmennetty ja ensimmäiset esisopimukset rakennusvaiheeseen tehty.

Metsä Fibre ja Fimpec ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan rakennusvaiheen rakennuttamisesta. Tehdasinvestoinnin päätösvalmius arvioidaan saavutettavan syksyllä 2020.

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdasprojektista alkanut yhtiöiden välinen vahva yhteistyö jatkuu. Fimpec tulee vastaamaan Kemin biotuotetehtaan rakentamisen projektinjohto- ja työmaavalvontapalveluista. Äänekosken biotuotetehtaalla vastuualue oli sama.

”Metsä Group etenee suunnitelmallisesti Suomen investointihankkeissaan antaen järkkymättömyydellään uskoa teollisuuden tulevaisuuteen vallitsevissa poikkeusoloissa. Asiantuntijamme tulevat toimimaan tiiviinä osana Kemin biotuotetehtaan toteutusorganisaatiota ja pääsemme tuomaan erityisosaamisemme hankkeen vaativan toteutusvaiheen läpivientiin. Projektin onnistumisen pohjana toimii asiakkaan tavoitteisiin sitoutunut huippuluokan henkilöstömme ja pitkälle hiotut Lean-pohjaiseen toimintamalliin perustuvat palvelukonseptimme”, kertoo Fimpecin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa.

Toteutuessaan Kemin biotuotetehdas on pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos ja Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,5 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimisi täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus olisi 250 prosenttia. Se tuottaisi vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua, energiaa, sekä lukuisia muita biotuotteita.

Metsä Fibren tiedote investointeihin liittyen

Lisätiedot:

Fimpec Oy

Pekka Salomaa, hallituksen puheenjohtaja
p. +358 40 066 5172, pekka.salomaa@fimpec.fi

Mikko Turunen, toimitusjohtaja
p. +358 40 844 7566, mikko.turunen@fimpec.fi

Lue nämä seuraavaksi